29 / 04 / 2024

Teknoloji Transfer Ofisleri türkiye

Teknoloji Transfer Ofisleri türkiye

Erciyes Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin Türkiye'nin çehresini değiştireceğini, yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedeflediğini söyledi...

Marmara İnovasyon Arge Teknoloji Transfer Anonim Şirketi kuruldu! 

Marmara İnovasyon Arge Teknoloji Transfer Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurt ve Mustafa Çelen ortaklığında kuruldu.

İstanbul Gedik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Gedik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Utlu ve Mustafa Koçak tarafından kuruldu.

GOSB Teknopark'ta herkes yerini alabilecek!

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

GTÜ öğrencilerinden ev alacaklara sanal kolaylık!

Gebze Teknik Üniversitesi teknoloji Transfer Ofisince desteklenen ve üniversite öğrencileri tarafından kurulan yazılım firması ev alacaklara sanal kolaylık sağlıyor.

Bartın Üniversitesi, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi inşa edecek!

Bartın Üniversitesi'nin projesi kapsamında Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde bulunan 900 metrekarelik alana Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi inşa edilecek.

Melek Yatırımcılar Güney Ege'de buluştu!

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" Projesi kapsamında Pamukkale Teknokent Konferans Salonu'nda bir seminer düzenlendi...

3T Teknoloji Merkezi Bursa'da açıldı!

Dünyanın önemli teknoloji ve Ar-Ge oluşumları arasında yer alan RWTH Aachen Üniversitesi’nin 350 milyon euro’luk yıllık cirosu olan ITA araştırma merkezinin yüzde 100 iştiraki olan 3T Teknoloji Transfer Merkezi, Türkiye merkezini Bursa’da açtı.

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi!

" Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına " dair yeni bir karar alındı...

Viaport Venezia Ofisleri'nde 339 bin liradan başlayan fiyatlar!

Ofis alanlarının 53 metrekare ile 202 metrekare arasında değiştiği Viaport Venezia Ofisleri projesinde 221 adet yatay ofis bulunuyor. Projede fiyatlar 339 bin TL'den başlıyor.

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek!

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ), teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. Yani artık alınan bu kararla Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek.

Viaport Venezia Ofisleri'nde 339 bin liradan başlayan fiyatlar!

Bayraktar ve Gürsoy işbirliği ile hayata geçirilen Viaport Venezia Ofisleri projesinin toplam arsa alanı 25 bin metrekare. Projede fiyatlar 339 bin liradan başlangıç gösteriyor.

YZ Yapı Teknoloji Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

YZ Yapı Teknoloji Turizm Ticaret Anonim Şirketi, Mahmut Şahin tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 3 Temmuz 2014 tarihinde Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Halıcılar Caddesi'nde kuruldu.

Viaport Venezia Ofisleri'nde 339 bin liradan başlayan fiyatlar!

Bayraktar ve Gürsoy tarafından hayata geçirilen Viaport Venezia Ofisleri projesinde 221 yatay ofis yer alıyor. Vaiport Venezia Ofisleri'nde fiyatlar 339 bin liradan başlangıç gösteriyor.

Teknoloji Transfer Ofisleri türkiye Haberi

Teknoloji Transfer Ofisleri türkiye

Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, bilim adamlarının yaptığı araştırmaların genellikle kağıt üzerinde kaldığını, kağıt üzerindeki bu bilgilerin sanayiye aktarılıp ekonomiye dönüştürülmesiyle Türkiye’nin çehresi değişeceğini belirterek, "Teknoloji Transfer Ofisleri yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedefliyor" söyledi. 


Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerdeki teknoparklar bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO), bilim adamlarıyla sanayiciyi buluşturduğunu kaydetti. Üniversitelerde çok fazla bilgi biriktiğini ancak bunların ülke ekonomisine veya sanayiye aktarılamadığını kaydeden Coşkun, TTO’ların görevinin köprü vazifesi görerek bu işlemi aktif hale getirmek olduğunu vurguladı.


Coşkun, "teknoloji transferi" kavramının Türkiye'nin gündemine yeni girdiğini ifade ederek, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun 2013 ve 2014 yıllarında 20 TTO’ya birer milyon lira destek verdiğini belirtti.


Önümüzdeki 10 yılda üniversitelerdeki...