05 / 08 / 2024

Teknoloji üretim çalışmaları

Teknoloji üretim çalışmaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, fon, Ar - Ge ve yenilik çalışmaları sonucu ortaya çıkmış fikirlerini ticarileştirmek isteyenlere finansal destek sağlayacak.

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Rusya'ya bir yaptırım kararı da Apple ve Google'dan geldi: Rusya’da çalışmalarını durdurdular!

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Bir yaptırımda teknoloji şirketlerinden geldi. Apple ve Google Rusya'da çalışmalarını durdurma kararı aldı.

Mersin TÜİOSB'de ilk etap tahsis çalışmaları tamamlandı!

Bölgenin tarımsal üretimini son teknoloji ile yüksek katma değerli ürünlere dönüştürmeyi hedefleyen Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk etap tahsis çalışmaları tamamlandı...

Bilecik Yenipazar'da arazi toplulaştırma çalışmaları başladı!

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Yenipazar ilçesinde "Arazi Toplulaştırması ve Birlikte Üretim Modeli Projesi" çalışmaları başlatıldı.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

İzmir'deki dönüşüm projelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e önümüzdeki günlerde müjdelerle geleceğini söyleyen AK Partili Atilla Kaya, “İzmir’i teknoloji üssü haline getirme ve kentsel dönüşümle ilgili projelerin altyapı çalışmaları tamamlandı” dedi

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

KOSBİ parselasyon planı çalışmalarına başladı!

GEÇEN ay imar planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanarak 40 milyon dolarlık yatırımın önü açılan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) parselasyon planı çalışmalarına başladı.

Bitlis Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Trabzon Akyazı Stadı'nda çatı çalışmaları başladı!

41 bin 461 kapasiteli Trabzon Akyazı Stadı'nda kaba inşaat bitti, çatı çalışmaları başladı. Çelik kolonların yerleştirilmeye başlanan çatı tam bir teknoloji harikası.

Bilişim Vadisi'nde altyapı çalışmaları sürüyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilişim Vadisi’nde inşaat işleri ihalesinin bu ay içinde yapılacağını, vadinin şantiye alanına döndüğünü, altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Teknoloji üretim çalışmaları Haberi

Teknoloji üretim çalışmaları


Teknoloji üretim çalışmalarını desteklemek üzere risk sermayesi fonunun kurulacağı bildirildi. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, fon, Ar-Ge ve yenilik çalışmaları sonucu ortaya çıkmış fikirlerini ticarileştirmek isteyenlere finansal destek sağlayacak. Fondan yeni girişimciler, üniversitelerin bilgi ve becerilerini ticarileştirmek amacıyla kurulan şirketleri (spin-off), akademisyenler faydalanabilecek. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından yürütülecek Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Avrupa Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Marjut Santoni, ilgili bakanlıklardan yetkililer ve akademisyenlerin katılımı ile yarın kamuoyuna tanıtılacak. 


Proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin eş finansmanıyla...