05 / 05 / 2024

teknolojik şehirler

teknolojik şehirler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından organize edilen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda iletişim ve ulaştırma sektörünün gelecek trendleri konuşuldu. Türkiye'nin 2023'e akıllı şehirlerle gireceği belirtildi...

Üreten şehirler desteklenecek!

İmalat ve ihracatın odağı olan illerin kurumsallaşma, pazarlama ile ulaşım altyapısının desteklenmesi amacıyla ‘Üreten Şehirler Programı’ hayata geçirilecek...

Emine Erdoğan: Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli!

Kartepe'de bir otelde "Şehircilik ve Mutlu Şehir" temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli" dedi.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi'ne 500 milyon avroluk finansman!

İller Bankası ile Dünya Bankası arasında, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 500 milyon avroluk düşük faizli finansman anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 500 milyon euroluk finansman!

Dünya Bankası ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ kapsamında Türkiye'ye 500 milyon euro finansman verilmesini onayladı.

Murat Kurum: Çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler amaçlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu...

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Ev fiyatları en ucuz olan şehirler 2019!

Türkiye genelinde 2019 Ocak ayında toplam 72 bin 937 adet konut satıldı. Peki konut fiyatları ne kadar? İşte Türkiye'de en ucuz ve en pahalı konutun satıldığı şehirler...

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

İnşaat sektöründe teknolojik gelişme!

İnşaat sektörünün en önemli teknolojik gelişimlerinden biri olan BIM’in, artık Türkiye’de de sistemli bir şekilde kullanılmasının önü açıldı.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

İkinci eylem planında daha yeşil şehirler hedefi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan eylem planına göre, şehirlerde altyapı yatırımlarının yanında daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında millet bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri inşa edilecek...

Murat Kurum: Yatay mimariye uygun şehirler inşa edeceğiz!

İstanbul'un millet bahçeleri açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için yatay mimariye uygun şehirler inşa edileceğini söyledi.

Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yaptığı açıklamada, "Hem şehirler hem de gönüller inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.

teknolojik şehirler Haberi

teknolojik şehirler



Bu yıl 11’incisi düzenlenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın “2023’e Doğru Haberleşme Sektörü” başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “2023’e, şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan, sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirlerle gireceğiz. Bu değişim rüzgarına Türk Telekom olarak biz öncülük edeceğiz” dedi.


Moderatörlüğünü BTK Kurul II. Başkanı Dr. T. Ayhan Beydoğan’ın üstlendiği panelde, Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “Hepimizin bildiği gibi, ülkemizin 2023 hedefi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak” diyerek, şunları söyledi:


“Hedefimiz büyük. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak bilgi toplumu olma hedefini çok önemsiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’mızın açıkladığı hedefleri destekliyoruz ve sektörümüzün bu hedefleri aşacağına inanıyoruz.” 


Süreci teknoloji ürünleri geliştirerek ve ihraç ederek...