04 / 05 / 2024

Teknopark İstanbul genişletilecek mi

Teknopark İstanbul genişletilecek mi

Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli milli projelerinin geliştirildiği Teknopark İstanbul genişliyor.

B sınıfı ehliyette yeni dönem! Arabaların modelleri genişletiliyor!

B sınıfı ehliyet için TBMM'ye bir düzenleme sunuldu. İddialara göre B sınıfı ehliyetin kapsamı genişletilecek. Peki B sınıfı ehliyeti olanları neler bekliyor? İşte yeni dönem...

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

Veliler müjde! Okullarda ücretsiz yemek kapsamı genişletilecek! O grupta olan herkes hemen faydalanacak!

Devlet okullarında ücretsiz yemek uygulaması kapsamı genişletiliyor. Peki söz konusu uygulamadan kimler faydalanacak, yemekhanesi olmayan okullarsa sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, BİGG Cube Incubation Programı kapsamında yeşil dönüşüm fikri olan girişimci adaylarına başvuru çağrısı yaptı. 450 bin TL hibe desteği sağlanacak projeler için ön başvurular 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar alınacak.

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

3600 ek gösterge toplantısı ne zaman yapılacak? Meslek grupları genişletilecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşıldı. Peki 3600 ek gösterge düzenlemesinde son durum ne? 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Meslek grupları genişletildi mi? İşte ayrıntılar...

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Teknopark İstanbul genişletilecek mi Haberi

Teknopark İstanbul genişletilecek mi

Türk inovasyon ekosistemine hizmet verdiği 5 yıl boyunca, ülke  ekonomisine 98 milyon dolar ihracat desteği veren merkezde, 3. etap binalarının da temeli atıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, önümüzdeki sene devreye alınacak yeni binalarla beraber teknoparkın  5 bin olan istihdamının 9 bine çıkması öngörülüyor.

AA muhabirine konuyla konuşan Teknopark İstanbul  Genel Müdürü Bilal Topçu, Teknopark İstanbul'un Türkiye’nin başta savunma  sanayisi olmak üzere havacılık/uzay, denizcilik, enerji, sağlık bilimleri gibi  kritik alanlarında yüksek teknoloji geliştirmeleri yapan 300’ü aşkın şirkete ev  sahipliği yaptığını belirtti.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SUNMAK ÜZERE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ" 

Topçu, geçen sene 24 milyon dolara yakın teknoloji ihracatına imza atan ve 5 bin kişilik istihdam sağlayan teknoparkta bin 500’ü aşkın milli proje  üzerinde çalışıldığını belirtti.

Temelini attıkları 3. etabın 2020 sonunda devreye alınmasını...