28 / 04 / 2024

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.



Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelernide yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler toplam 10 şehrimizde büyük can kayıplara ve yakımlara neden oldu. En son Hatay’da yaşanan depremler ile birlikte kayıplar daha da artarken, can kaybı sayısı 44 bini geçti.

İstanbul da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Deprem felaketlerinin ardından bölgedeki yaralar sarılmaya çalışılırken, uzmanlar bir taraftan İstanbul depremi için de uyarılarda bulunuyor. İstanbul’daki konutların depreme ne kadar dayanıklı olduğu, hangi ilçenin zemininin daha sağlam olduğu vatandaşlar tarafından sorgulanırken, Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge de İstanbul’da kaç binada vitrin için kolon kesildiği sorusu ile şehirde yaşayanlar açısından durumun aciliyetine ve önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür'ün olası İstanbul depremi ile ilgili uyarılarını hatırlatan Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, köşe yazısında, vatandaşlara oturdukları binanın altına bakmasını, varsa dükkanların vitrin durumunun ne olduğunu araştırmasını önerdi.


Geri Dön