12 / 05 / 2024

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.



APARTMAN ALTI MARKETLERE DİKKAT!

İstanbul da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Köşe yazısında; İstanbul’da kaç binada vitrin için kolon kesildiğini konusunu da gündeme getiren Çekirge, şehrin Beyoğlu İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi, Vatan Caddesi ve Nişantaşı gibi gözde semtlerine atıfta bulunarak bu bölgelerde yer alan10 katlı apartmanların altındaki geniş cepheli dükkanlara dikkat çekti. Yeşilköy İstasyon Caddesinden Nispetiye’ye kadar İstanbul’un vitrin caddeleri göz önüne alınırsa; çok sayıda apartmanın altında otomobil galerisi, market ve geniş cepheli dükkanların bulunduğunu kaydeden Çekirge, dev zincir marketlerin geniş cepheli ve geniş zeminli dükkanlar kiraladığını ifade etti.

Bu konuda Beyoğlu Belediye Başkanı’na da bir çağrıda bulunan Çekirge, “Belediye Başkanı bir sabah çıksa da vitrin için acaba kaç binanın altı genişletildi? Apartman altında yer alan marketlerde durum nedir? Kolonlar, dolgu duvarlar ve kirişler ne durumda acaba” diye araştırmasını istedi.


Geri Dön