14 / 05 / 2024

Tellaliye hükümleri nelerdir

Tellaliye hükümleri nelerdir

Borçlar Kanunu' ndaki " Tellaliye " hükümleriyle çalışılan emlakçılık sektörü, hem tüketicinin haklarını koruyacak hem de bu daldaki art niyetli kişilerin önünü kapatacak yasal düzenlemeyi bekliyor...

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Galeri boşluğu ne demek?

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, galeri boşluğu ne demek? Galeri boşluğu hükümleri nelerdir?

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, kat malikleri kurulunca seçilen apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Borçlar kanunun kiraya ilişkin hükümleri!

Kiraya ilişkin esasları da içinde barındıran 6098 sayılı Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmişti. İşte Borçlar kanunun kiraya ilişkin hükümleri...

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Fethiye-Göcek Çevre Düzeni Planı Hükümleri askıya çıktı!

Fethiye - Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ve 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı hükümleri revizyonu bugün askıya çıktı.

Hükümet çılgın projelere hız veriyor!

AK Parti hükümeti yeni yılda çılgın projelere hız verecek. Bu yıl hızlı tren Marmaray'la buluşacak, 3’üncü köprü bitecek, havalimanları açılacak. Enerjide Akkuyu Nükleer Santralının temeli atılacak.

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Tellaliye hükümleri nelerdir Haberi

Tellaliye hükümleri nelerdir

Borçlar Kanunu'ndaki "Tellaliye" hükümleriyle çalışılan emlakçılık sektörü, hem tüketicinin haklarını koruyacak hem de bu daldaki art niyetli kişilerin önünü kapatacak yasal düzenlemeyi bekliyor.



Gaziantep Tüm emlakçılar Odası Başkan Vekili Halil İbrahim Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomideki paranın önemli miktarının emlakçılık sektöründe dolaştığını söyledi. "Borçlar Kanunu'ndaki "Tellaliye" hükümleriyle düzenlenmeye çalışılan sektörde sorunları çözebilecek güce sahip yasaların bulunmadığını" savunan Çam, sorunun çözümü için sektör temsilcileriyle görüşen hükümet yetkililerinin bu konuda çalışma başlattığını anımsattı.



Yasayı merakla beklediklerini dile getiren Çam, "Bizim sektörümüzde kayıt dışı çok ciddi paralar dönüyor. Bu yüzden devlet ciddi kayıp yaşıyor. Halbuki emlakçılıkla ilgili hazırlanan yasa yürürlüğe girerse hem meslek erbabı kayıt altına alınır, hem de bazı yaptırımları uygulanır. Devletin de menfaati için biran önce ilgili yasanın yürürlüğe girmesini istiyoruz"...