29 / 04 / 2024

temel kotil Brugge

temel kotil Brugge

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa ülkelerine “büyük havaalanları yapmaları” çağrısında bulundu. Kotil, "Eğer büyük havaalanlarınız yoksa şirketleriniz para kazanamaz ve pazar payı kaybeder" dedi.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla dünyanın tarihini etkileyeceğiz!

Star Gazetesi'nin yazarlarından Alper Tekbaş bugünkü yazısında THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.. İşte o görüşmeden bazı noktalar..

Temel Kotil'den, TUROB’a çağrı: Otel sizden turist bizden!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, otelcilere Rusya krizi sonrası Afrika ve Asya’ya yoğunlaşması gerektiğini söyleyerek, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'ne 'ortak çalışalım’ çağrısı yaptı.

3. Havalimanı D-8’in de gözdesi olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü’nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul’daki yeni havalimanı, D-8’in de göz bebeği olacak” dedi.

3. Havalimanı'na Asya'dan sel gibi yolcu gelecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni havalimanı 2018’in birinci çeyreğinde açıldıktan sonra THY’nin 300 uçaklık filoyu ve 60 milyon yolcuyu Atatürk Havalimanı’ndan oraya taşıyacağını söyledi.

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla İstanbul lider konuma gelecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğini söyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek, dedi.

İstanbul'un yeni havalimanı çok önemli!

"THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" diyen Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurguladı.

Temel Kotil: Üçüncü havalimanı dünya tarihini değiştirecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil patronlarının yolcuları olduğunu belirterek, 'Biz patronumuzu memnun etmek için çalıştık ve başardık. Dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz ama memnuniyette bizi kimse geçemez' dedi.

Temel Kotil :Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, " Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

3. havalimanıyla dünya tarihi değişecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

İstanbul 3. havalimanıyla Avrupa'nın ağırlık merkezi olacak!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "10 saatlik seyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

3. havaalanı dünya tarihini değiştirecek!

Türk Hava Yolları ( THY ) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kotil, Türkiye'nin havacılık sektöründe bahtının çok açık olduğunu söyledi.

Temel Kotil: 3. Havaalanıyla İstanbul lider olacak!

Temel Kotil: Yeni havaalanında 6 adet pist olacak. İstanbul tamamen lider konumda ve merkez olacak. Bu sayede İstanbul'a her yıl 30 milyon turist gelmiş olacak. İstanbul turizmde de lider konuma kavuşacak.

temel kotil Brugge Haberi

temel kotil Brugge

Brugge’deki Avrupa Koleji’nde "Havacılığın Rolü ve Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi" konulu ders veren Kotil,  ekonominin genelinden daha hızlı büyüyen havacılığın en iyi yatırım olduğunu söyledi.


Kotil, Avrupa'da birçok havalimanının artık talebi karşılayamadığını belirterek "Eğer büyük havaalanlarınız yoksa şirketleriniz para kazanamaz ve pazar payı kaybeder" dedi.


Temel Kotil, son 10 yılda dünyada havayolu yolcu sayısı ortalama yüzde 60 büyürken bu oranın Türkiye'de yüzde 242 ve THY'de yüzde 367'yi bulmasının hükümetin kendilerine ve diğer havayolu şirketlerine iş birliği mantığıyla yaklaşmasından kaynaklandığını vurguladı.


"Havacılıkta vergileri düşüren bir hükümet biliyor musunuz?" diye soran Kotil, "Türkiye bunu yaptı, çünkü yolcu sayısı katlanınca bundan havayolu şirketleri de kamu da kazançlı çıktı" diye konuştu.


Kotil, Türkiye'nin yeni havaalanları başta olmak üzere havacılığın altyapısına yönelik büyük yatırımlar yaparak ve elektronik...