02 / 05 / 2024

temerrüde ne demek

temerrüde ne demek

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak "gecikme" ve "direnme" gibi anlamları ifade ediyor. Peki, Temerrüt ne demektir? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

Xiaomi Redmi Note 10 Pro 256 GB 8 GB RAM A-1O1’de ne kadar? 9 Şubat 2023 fiyat listesi!

Xiaomi Redmi Note 10 Pro 256 GB 8 GB RAM A-1O1’de ne kadar? 9 Şubat 2023 fiyat listesi!

Samsung Galaxy S20FE 256 GB 8 GB RAM Cep Telefonu A-101’de ne kadar? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi…

Samsung Galaxy S20FE 256 GB 8 GB RAM Cep Telefonu A-101’de ne kadara satılıyor.? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi ve telefonun özellikleri…

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

A101'e Xiaomi Mi Vacuum Mop 2 Lite robot süpürge geliyor! Robot süpürge A101'de ne kadar? 14 Aralık 2022 fiyat listesi

A101'e Xiaomi Mi Vacuum Mop 2 Lite robot süpürge geliyor!  Peki, robot süpürge A101'de ne kadar, kaç TL? İşte 14 Aralık 2022 fiyat listesi 

2022 ÖTV matrahı ne kadar? Matrah ne demek?

2022 ÖTV matrahına dair vatandaşlar sorular sormaya devam ediyor. Bunlardan biri de “2022 ÖTV matrahı ne kadar?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvuru durumu, başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından kontrol edilmektedir. Peki TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek? İşte detaylar!

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek? soruları pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte araştırılan yanıtlara dair detaylar!

temerrüde ne demek Haberi

temerrüde ne demek

Temerrüt ne demektir?

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak  "gecikme","direnme" gibi anlamları ifade ediyor.


Hukukta temerrüt kişinin borçlandığı edimi hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi hali olarak tanımlanıyor.


Temerrüt alacaklının ve borçlunun temerrüdü olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Gerek alacaklı ifa edilmek istenen edimi kabul etmeyerek; gerekse borçlu yerine getirmekle borçlandığı edimi zamanında ifa etmeyerek borca aykırı davranmış olur. 


Borcun ifası mümkün olduğu halde ifadaki ve ifayı kabuldeki gecikme temerrüt için yeterlidir. Temerrüt için ayrıca kusur aranmaz. Borçlunun temerrüdü aslında geçici bir durumdur. 


Zamanla borçlu ya tamamen ödememe durumuna girer ya da borcunu anaparaya uygulanan temerrüt faiziyle birlikte ifa eder.


Konut kredisinde temerrüt

Konut kredisinin temerrüdü ile ilgili esaslar 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor:


Temerrüt

MADDE 34 – (1) Tüketicinin taksitleri...