08 / 07 / 2024

Temiz İzmir Derneği

Temiz İzmir Derneği

Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal oldu. İlçe Belediye Başkanı Soylu, kararın arından CHP’yi hedef alırken, İlçe Başkanı Pala sert konuştu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İnşaatçılar Derneği İzmir için harekete geçti!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ilde kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanan İnşaatçılar Derneği, önceki gün toplantı düzenledi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği açıldı!

İzmir ve Manisa merkezli 22 üretici firma tarafından kurulan Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziemir Svalinn Otel'de bir açılış yemeği organize etti.

Çukuraltı Sahil Projesi'nin iptal kararına tepki!

Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal oldu. İlçe Belediye Başkanı Soylu, kararın arından CHP’yi hedef alırken, İlçe Başkanı Pala sert konuştu.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

İzbeton'un Pınarbaşı'nda mıcır tesisi kurması tartışma yarattı!

İZBETON’un Pınarbaşı’nda bir taş ocağının ruhsatını kiralayıp mıcır tesisi kurması sektör temsilcileri arasında tartışma yarattı. Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş işletmenin nakliye maliyetini artıracağını savundu.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Soğukpınar ve Atatürk mahalleri sakinleri, kentsel dönüşüm sıkıntılarını birlikte çözmek için "Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Derneği" çatısı altında bir araya geldi.

İZFAŞ'a İzmir Fuarı hakkında suç duyurusu!

Egeli Sabah'ın "İhale yasası hiçe sayıldı" ve "Egeria ihaleden önce işe başladı" başlıklarıyla manşetinden duyurduğu ihaleleri mercek altına alan Temiz İzmir Derneği, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ağaoğlu Deniz Temiz Derneği TURMEPA'ya 2 yıl sponsor oldu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın 'Temiz Deniz Süpürgesi'ne iki yıl sponsor oldu. İlk seferine çıkan tekne, Ağaoğlu'nun yaptığı bağışla Marmara'da denizden çöplerin temizlenme işlemini yapacak.

Ali Ağaoğlu, Deniz Temiz Derneği'ne tekne aldı!

Ali Ağaoğlu İşadamı Ali Ağaoğlu, denizden atık temizlenmesi için Deniz Temiz Derneği'ne 350 bin liraya tekne alıyor. Ünlü işadamı, Tezman Yaramancı'nın başkanı olduğu Deniz Temiz Derneği'ne tekne alma kararı verdi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği toplantı düzenledi!

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Irmak, "Federasyon olarak kentsel dönüşümün takipçisi olacağız" dedi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

İzmir' in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar' da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu...

Temiz İzmir Derneği Haberi

Temiz İzmir Derneği

Menderes Belediyesi’nin yapımına devam ettiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de 3 milyon destek verdiği Özdere Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal edildi.


Dernek, Kıyı Kanunu’nun 3’üncü ve 5’inci maddelerini gerekçe göstererek projeye itiraz ederken İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi de kıyı düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti. Ayrıca mahkeme 2 bin 500 liralık yargılama giderini de Menderes Belediyesi’ne yükledi. 

Kararın ardından Menderes Belediyesi Bülent Soylu sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterirken CHP’yi hedef aldı. Soylu’nun projenin iptali için CHP’ye, “Engelci zihniyet” derken, CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala da,“Engelleyecek olsak CHP’li Büyükşehir Belediyesi katkı koyar mı?” açıklamasında bulundu.


Derneğin iddiası, ilçe belediyesinin savunması ve mahkemenin kararına ilişkin detaylar şu şekilde:


DERNEK İDDİASI 

Çukuraltı Mahallesi'ndeki plajın zaten küçük olduğu, kumsal üzerine demir döşeyip...