21 / 05 / 2024

temmuz 2014 enflasyon oranları

temmuz 2014 enflasyon oranları

İşyeri ve mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklanıyor. Yeni enflasyon oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak...

Temmuz 2023 enflasyon rakamları az önce resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları...

Temmuz ayının zam şampiyon ürünü belli oldu! İşte detaylar!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bunun ardından Temmuz ayının zam şampiyonu da belli oldu. İşte detaylar!

Temmuz 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Temmuz 2022 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki enflasyon rakamları ne oldu? İşte Temmuz 2022 TEFE TÜFE oranları...

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Dolar/TL kuru yıl içi zirvelerinde hareket ederken, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Temmuz 2022 enflasyon verisi merak ediliyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 80’in üzerinde gelerek on yılların rekorunu kırması beklenmekte.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayı enflasyon oranları gündemde yer alıyor. İşte Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? yanıtı!

Emekli ve memur Temmuz zammında yeni rakamlar açıklandı! Emekli ve memur Temmuz zammı enflasyon farkıyla kaç TL olacak?

Emekli ve memurların Temmuz zammı için belirleyici olan Mayıs ayı enflasyon oranı bugün belli oldı. Buna göre, memur ve emeklilerin Temmuz zammı oranı yüzde 35'i aştı. Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? Emekli ve memur maaşlarına kaç TL zam gelecek? 

Enflasyon endeksli konut kredisinde taksitler ne kadar?

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı enflasyon oranlarında yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Ağustos’ta bir önceki aya oranla 7 puan arttı. Peki taksitler ne kadar yükseldi?

Kasım 2014 Enflasyon rakamları!

Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında yüzde 0.86, lokanta ve otellerde yüzde 0.63, eğitimde yüzde 0.25, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0.24 artış gerçekleşti.

Konut satış istatistikleri Temmuz 2014!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Haziran ayında Türkiye'de toplam 92 936 konut satıldı. Peki, Temmuz ayında kaç konut satıldı? İşte konut satış istatistikleri Temmuz 2014..

Emlak Konut GYO satışta olan projeler Temmuz 2014 raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO'nun satışta olan projelere dair Temmuz 2014 raporu yayınlandı. Rapora göre Makro-Akyapının Seyran Şehir projesi 32 milyon 501 bin 914 liralık satışla birinci oldu.

Konutta enflasyon Temmuz'da düştü!

TÜİK Temmuz 2014 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre konutta enflasyon Haziran ayına göre düşüş gösterdi. Peki Temmuz'da konut enflasyonu yüzde kaç oldu? Haziran ayında enflasyon oranı kaçtı? İşte detaylar...

2014 enflasyon oranı! Yüzde 9,32!

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 9,32 oldu. Temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,45, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,73 arttı.

temmuz 2014 enflasyon oranları Haberi

temmuz 2014 enflasyon oranları

Enflasyon oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak!

İşyeri ve mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanyor.


Mesken kiralamalarında zam hesabında ÜFE oranlarının kullanım zorunluluğu bulunurken, işyeri kiralamalarında böyle bir zorunluluk bulunmuyor. İşyeri sahipleri sözleşmeye bağlı kalmak şartıyla istediği oranda yıllık zam uygulayabiliyor.


Üretici fiyat endeksi yeni adıyla; Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak ifade ediliyor.


Verinin kapsamı:

-Üretim Kapsamı: Yurt içi üretimde önemli paya sahip üreticiler Yİ-ÜFE kapsamındadır.

-Sektörel Kapsam: Madencilik ve Taşocakçılığı, İmalat, Elektrik ve Gaz, Su Temini.

-Fiyat kapsamı: Üretici fiyatı, yurt içinde üretimi yapılan ürünlerin,...