03 / 05 / 2024

temmuz 2014 güven endeksi

temmuz 2014 güven endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), temmuz ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven endekslerini yayımladı. İnşaat sektörü güven endeksi temmuzda yüzde 1,7 azaldı...

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz'da 3,7 puan arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), Temmuz ayında bir önceki aya göre 3,7 puan artış göstererek, 162,3 seviyesine yükseldi.

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ekonomik güven endeksinin temmuz verileri belli oldu. Ekonomik güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.3 artışla 100.1 değerine ulaştı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da 77,1'e yükseldi!

Temmuz 2018 ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi 77,1'e yükseldi...

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 2,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 75,3 iken Temmuz'da yüzde 2,4 artarak 77,1 değerine çıktı.

İnşaat sektörü güven endeksi 88,3 oldu!

TÜİK, 2017 yılı temmuz ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven endeksleri Ağustos ayında arttı.

Hazır betonda güven Temmuz'da zirve yaptı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay düzenli olarak hazırladığı ve sektördeki faaliyet, güven ve beklentiyi ölçümlediği “Hazır Beton Endeksi”nin 2017 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı.

temmuz 2014 güven endeksi Haberi

temmuz 2014 güven endeksi

Sektörel güven endeksleri, temmuzda aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 2,8, inşaat sektöründe yüzde 1,7 azaldı, perakende ticaret sektöründe ise yüzde 1,1 arttı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, temmuzda yüzde 2,8 azaldı. Geçen ay 97,9 olan hizmet sektörü güven endeksi, temmuzda 95,2 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemdeki iş durumunun kötüleştiğini ve hizmetlere olan talebin azaldığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin azalacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. 


Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu endeksi yüzde 4,4, hizmetlere olan talep endeksi yüzde 3,5, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 0,8 azaldı. 


PERAKENDEDE GÜVEN ARTTI 


Temmuzda...