03 / 05 / 2024

Temsanın yeni fabrikası

Temsanın yeni fabrikası

Yılın ilk dört ayında 112 büyük otobüs ve 350 midibüs satışı ile pazar payını yüzde 30'a çıkaran Temsa, üretimde tam kapasiteye ulaştı. İhracatı hızlandırmayı hedefleyen Temsa'da, yeni fabrika için pazar araştırması başladı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Gebze'deki Honda fabrikasının yeni sahibi belli oldu!

Uzun senelerdir Türkiye’de üretim faaliyeti gerçekleştiren Japon üretici Honda’nın Gebze’de bulunan fabrikasının yeni sahibi Habaş Topluluğu oldu.

Volkswagen'ın yeni fabrikası Manisa'da kurulacak! 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Alman otomotiv devi Volkswagen'ın yeni fabrikasının Manisa'da kurulacağını açıkladı.

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.

Maketten konut satışında firmaların yeni hakları!

Maketten konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan maketten konut satışında firmaların yeni hakları..

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu!

Boğaz'ın en gözde klasik Osmanlı yalılarından biri olan Komodor Remzi Bey Yalısı'nın icradan satışı 28 Şubat'ta durdurulmuştu. Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.

Ferdi Erdoğan, Türkiye İMSAD'ın yeni Başkanı oldu!

Türkiye İMSAD'ın 35. olağan seçimli genel kurulu yapıldı. Türkiye İMSAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan oldu.

Malatya'nın yeni stadında sona gelindi!

Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynayacağı Malatya'nın yeni stadından sana yaklaşıldı. Stadyum, Şubat ayı sonunda TOKİ'ye devredilecek.

Vodafone Arena'nın yeni kulüp binası açıldı!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın içinde yapılan yeni kulüp binası açıldı. Açılış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına tepki geldi!

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına muhalefetten tepki geldi. Revize planı içerisinde usulsüzlüklerin yapıldığını iddia eden Elazığ Belediye MHP Meclis Üyesi Osman Dilek, Belediyeyi topa tuttu.

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temeli atıldı!

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Burası MÜSİAD’ın düşünce fabrikası olacak” dedi. MÜSİAD Başkanı Olpak ise binanın 8 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor!

Tasarımı dolayısıyla ‘Apple’ın uzay gemisi’ olarak da anılan merkez havadan drone ile görüntülendi. Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor.

Temsanın yeni fabrikası Haberi

Temsanın yeni fabrikası

Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticisi Temsa, yılın ilk dört ayında 112 büyük otobüs, 350 midibüs satışı gerçekleştirerek pazar payını her iki ürün grubunda da yüzde 30’ların üstüne taşıdı. Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, yeni fabrika yatırımının da gündemlerinde olduğunu açıkladı. Anıl, “Şu anda yüzde yüz kapasite ile çalışıyoruz. Yurt dışından gelen talepler doğrultusunda yeni yatırımı yapabiliriz. Fabrika yatırmı için şu an pazar araştırması yapıyoruz” dedi. Anıl özellikle Maraton marka otobüslere yönelik talep artışı doğrultusunda üretimi artıracaklarını söyledi.


Büyüme hedefini revize etti 


Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, geçtiğimiz salı günü İstanbul'da düzenlediği basın toplantısı ile şirketin 4 aylık rakamlarını ve yeni yatırım planlarını açıkladı. Anıl, ilk dört ayda büyük otobüs pazarında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 36’lık daralmaya rağmen başarılı bir seviye...