26 / 06 / 2024

tepebağ gazipaşa ilköğretim okulu restorasyon çalışmaları

tepebağ gazipaşa ilköğretim okulu restorasyon çalışmaları

Turizm Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Nesrin Göçhan, turizm sektörü temsilcilerinin geçtiğimiz yıllarda başlatılan ’Tepebağ Projesi’nin bir an önce tamamlanmasını beklediğini söyledi...

Gazipaşa'da çatıdan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çatı inşaatında çalışan inşaat işçisi Murat Uysal, dengesini kaybederek, kafa üstü yere düştü. Murat Uysal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

TOKİ Manisa Akhisar ve Kırkağaç ilköğretim okulu ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Efendi Mah. 16 Derslik Zübeyde Hanım Okulu, Kırkağaç İlçesi Şair Eşref Mah. 24 Derslik Edip Bayat Okulu ve Turgutlu İlçesi Turgutlar Mah. 32 Derslik Samiye Nuri Sevil Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatı hızla yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Gazipaşa'da inşa edilen kültür merkezi tamamlanıyor. Toplam 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan ve 5 bloktan meydana gelecek projede kaba inşaat çalışmaları tamamlanıyor.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden Antalya Gazipaşa'daki yapılaşmaya tepki!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden, Gazipaşa ilçesinin 3. derece doğal sit olarak tescilli kıyı şeridinin 'Turizm Tesis Alanı' olarak planlanmasına tepki gösterildi...

Bilfen, Maslak'ta ilköğretim okulu açacak!

Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve şehirlerinde öğretim faaliyetlerini sürdüren ve 32 yıllık başarılarıyla büyümeye devam eden Bilfen Okulları, 2019'u 1,6 milyar TL ciroyla kapattı. Bilfen Şirketler Topluluğu, 2020-2021 öğretim döneminde Istanbul Maslak'ta yeni bir ilköğretim okulu açmayı hedefliyor

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Antalya Gazipaşa Belediyesi'nin imar değişikliği tepki yarattı!

Antalya Gazipaşa Belediyesi, yaptığı skandal imar değişikliği ile vatandaşın sahildeki arsalarını bir yatırımcının arazisi ile birleştirdi. Yaklaşık 1.7 milyar liralık gelir elde edildi...

Yalova Gazipaşa'daki dükkanlar yıkılıyor!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Gazipaşa Caddesi ve Bad Godesberg parkı üzerinde bulunan işletmelerinin tahliyesi Haziran ayı içerisinde yapılacak. Tahliyelerin ardından işletmelerin yıkımına başlanacak. 

Gazipaşa Kombi Tatil Sitesi'nin arazisi için satış tepkisi!

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, 55 milyon liralık borç için 130 milyon liralık Kombi arazisini satmayı planladığını açıkladı. Satış kararı tepkilere neden oldu.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Gazipaşa'nın turizm imar planı onaylandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın 5 yıldızlı oteli olmayan tek sahil ilçesi Gazipaşa'nın imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandığını belirtti.

Gazipaşa’daki Aksaray İşhanı yıkılıyor!

Gazipaşa’da bulunan Zonguldak Valiliği karşısındaki tarihi Aksaray İşhanı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor. 

tepebağ gazipaşa ilköğretim okulu restorasyon çalışmaları Haberi

tepebağ gazipaşa ilköğretim okulu restorasyon çalışmaları


Göçhan, yaptığı açıklamada, Adana’nın yüzyıllardır önemli medeniyetlerin yaşadığı yöre olduğunu söyledi. Göçhan, “Bu nedenle Adana azımsanmayacak tarihi, kültürel ve coğrafi potansiyele sahip. Bu potansiyeli atıl halden aktifliğe dönüştürmek için yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin turizm projeleri üretip, yatırımcılara sunmaları gerekmekte.” dedi. 


Amasra, Beypazarı ve Eskişehir’de tarihi yapıların korunarak kentsel gelişim planı çerçevesinde turizme kazandırıldığını vurgulayan Göçhan, “Adana'da da turizm alanında yeni açılımlara gerek duyulmakta.” ifadelerini kullandı.


Bu açılımın yapılabileceği kentin merkezinde en eski yerleşim birimi ve höyüğü olan Tepebağ’ın bulunduğunu anlatan Göçhan, ‘’Bu kapsamda Adana Valiliği, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nin yürüttüğü ve 2010 yılında imzalanan Tepebağ ile Kayalıbağ Mahallelerindeki Kültürel Varlıkların Kazı ve Restorasyonunu öngören ’Tarihi Kent Merkezi Protokolü’ kapsamındaki çalışmalar bir an önce tamamlanmalı. Turizmciler olarak bu çalışmaların tamamlanmasını...