30 / 04 / 2024

Yalova Gazipaşa'daki dükkanlar yıkılıyor!

Yalova Gazipaşa'daki dükkanlar yıkılıyor!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Gazipaşa Caddesi ve Bad Godesberg parkı üzerinde bulunan işletmelerinin tahliyesi Haziran ayı içerisinde yapılacak. Tahliyelerin ardından işletmelerin yıkımına başlanacak. 



Yalova gündeminin önemli maddelerinden biri halinde bulunan Gazipaşa Caddesi ve Bad Godesberg parkı üzerinde bulunan işletmelerinin çıkmalarının akıbeti belli oldu. Yalovamız Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yalova Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclisinin ilk oturumunda önemli açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı vefa Salman çıkmaların kaldırılacağı zamanı açıkladı.

Başkan Salman, “Artık süre doldu”diye konuştuğu konuyla ilgili olarak, “Sahildeki işletmelerin yasal olmayan çıkmalarının yıkılması için tanınan süre artık doldu. Bu çıkmalar Haziran ayı içerisinde yıkılacak ve sahil bu sayede rahatlamış olacak” açıklamasında bulundu.

“Kardeş şehir ilişkilerini önemsiyoruz”

Haziran ayı olağan meclisinde gündem maddelerinin görüşüldüğü ilk oturuma devam edildi. Bu kapsamda Almanya’nın Rotenburg Necka Belediyesi tarafından 26-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festivale katılacak meclis üyeleri seçildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında bulunan heyete AK Parti grubu belediyenin maddi durumunun kötü olduğunu gerekçe gösterip isim açıklamada. Olay üzerine CHP Grubundan Emel Abacı, Yavuz Bingöl, Adil Ürekli, Muhammet Aydın, Halit Güleç, Cem İnci ve Zekiye Tanıl’ın gezide bulunacağı ifade edildi.

Ardından sıkça söz ettiren Başkan Salman ise, “Yalova Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkilerini önemsiyoruz. Bad Godesberg kenti ile 50, Tonami Kenti ile 30 yılı bulan kardeş şehir ilişkimiz var. 20’den fazla kardeş şehirimiz bulunuyor. O nedenle bu tip davetlere katılmak gerekli. Onlar da böylece bizim davetlerimize katılıyorlar ve kardeş şehir ilişkilerimizi ilerletiyoruz” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön