04 / 05 / 2024

Tepecik Saray Camii inşaatı

Tepecik Saray Camii inşaatı

Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.

Tarihi Tepecik Camii yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele’deki Tarihi Tepecik Camii restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bingöl Saray Mahallesi'ndeki binaların tapu sorunu giderilecek!

Saray Mahallesi Selim Atala Camii Karşısında bulunan binaların tapusunda Orman alanı Şerhi kaldırılacak. Mahalle toplantılarının dördüncüsü Cumartesi Günü Saray Mahallesinde yapıldı.

B. Obama, Washington'daki Camii'nin açılışına katılmayacak!

Hükümet yanlısı gazetelerde de yer alan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’a yarım saat mesafedeki Türk Camii’ni ABD Başkanı Barack Obama ile birlikte açacak” haberleri Beyaz Saray tarafından yine yalanlandı.

Kütahya Saray Camii'nin bakım çalışmaları tamamlandı!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Saray Camii’nin bakım ve onarımının tamamlandığını, caminin önümüzdeki hafta içerisinde tekrar ibadete açılacağını bildirdi.

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresinin düzenlenmesi ile nikah sarayının bölgeye kazandırılması planını cami cemaati ile paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah namazının ardından camide bir sunum gerçekleştirdi.

Ağrı Şafii Camii 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Tarihi İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii’nin açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii açıldı!

Tarihi İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii’nin açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Beştepe Millet Camii açıldı!

Cami açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Camimizin Beştepe Millet Camii ve kongre merkezi olarak bugün açılışı yapılıyor. Adı Beştepe Millet Camii. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

Ankara Pursaklar Saray Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Saray Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nin temel atma törenine katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Çetin ve beraberindeki protokol üyeleri temel atmak için butona bastı.

Tepecik Saray Camii'nin inşaatında sona gelindi!

Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami inşaatında sona gelindi!

Yüksek maliyetiyle gündeme oturan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ek olarak inşa edilen cami ve kongre salonunun son fotoğrafları yayınlandı.Tamer Arda Erşin'in haberinde yer alan fotoğraflarda camii ve kongre salonunun inşaatının son aşaması gözüküyor.

Altındağ Kültür Sarayı törenle açıldı!

Ankara Altındağ Kültür Sarayı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla birlikte törenle açıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, açılış konuşmasında 22 Ekim'de 4 yeni camii açacaklarını da belirtti..

Topkapı Sarayı'ndaki el yazması eserler artık yeni yerinde!

Topkapı Sarayı içinde çeşitli dönemlere ait olan ve bu alanda çok özel kabul edilen el yazması eserler, yaklaşık 3 milyon liralık harcama ile yeniden Ağalar Camii'ne taşındı...

Tepecik Saray Camii inşaatı Haberi

Tepecik Saray Camii inşaatı


Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.


Tepecik Ulus Mahallesi'nde halkın taleplerini karşılamadığı ve ömrünü doldurduğu gerekçesiyle Büyükçekmece Belediyesi tarafından yıktırılarak yerine Osmanlı ve Selçuk Mimarisi'nin izlerini taşıyan bir  camii yaptırılıyor.


Önümüzdeki günlerde ibadete açılacak


Son aşamaya gelen camii inşaatını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Selçuklu-Osmanlı Mimarisi tarzında yaptırılan caminin pek çok açıdan farklı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Cami inşaatını Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Sak ve cami imamı Ahmet Türk ile birlikte gezen Başkan Akgün, çalışmaların geldiği son nokta hakkında bilgi aldı.


Çok farklı özelliklere sahip


Caminin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını belirten Başkan Akgün, "Tepecik Meydanı’ndaki eski caminin...