04 / 05 / 2024

terasın ruhsatı yok

terasın ruhsatı yok

Yapı üzerinde kaçak kat çıkılması veya ruhsat verilen projesinde teras olmadığı halde teras inşa edilmesi gibi durumlarda yapıya iskan verilmiyor. Peki ruhsatsız teras davaları nasıl sonuçlanır?

Koray GYO Erikli Evleri 2. Etap'ın ruhsatı alındı! Yeni proje!

Koray GYO'nun Göktürk'te hayata geçireceği Erikli Evleri 2. Etap'ın ruhsatı alındı. İşte Erikli Evleri 2. Etap ile ilgili merak edilen detaylar...

Özak GYO, Duyu Göktürk'ün ruhsatını aldı! Göktürk'e 141 konutluk yeni proje geliyor!

Özak GYO İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek olan Duyu Göktürk projesinin ruhsatını aldı. İşte ayrıntılar... 

Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı! 8.1 milyar TL'lik proje başlıyor!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

Bu mevsimde bollaşması beklenen lüferde şok! Fiyatını duyunca “yok artık” diyeceksiniz!

Enflasyondaki yükselişle birlikte artan balık fiyatlarına bu kez de birkaç gündür etkili olan lodos eklendi.Hal böyle olunca da dar gelirli vatandaşın tezgahlara yaklaşması mümkün olmuyor. Özellikle Marmara Denizi’nin prensi sayılan lüferin fiyatı ise adeta dudak uçaklatıyor.

Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı! Göktürk'e 118 yeni konut geliyor!  

Koray GYO Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı. Erikli Evleri projesi, İstanbul'un gözde lokasyonlarından Göktürk'te inşa edilecek. Peki Erikli Evleri projesinde kaç konut var? İşte Erikli Evleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Batıyakası 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 556 yeni konut geliyor!

Batıyakası 1. Etap'ta bulunan 593 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projede 556 konut ve 37 ticari ünite yer alacak.

Dap Levent 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 448 yeni konut geliyor!

Ruhsatı alınan DAP Levent 1. Etap projesi Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Sarıyer'de hayata geçirilecek. 

Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatları 13 Temmuz 2021 tarihinde alındı.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Sinpaş GYO Finans Şehir'de 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Sinpaş GYO'nun İstanbul Finanskent Mahallesi'nde hayata geçirdiği Finans Şehir projesinde 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

terasın ruhsatı yok Haberi

terasın ruhsatı yok

Ruhsatsız teras davaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan bir yapıya yapı kullanma izninin (iskan) alınabilmesi için söz konusu binanın, ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Ruhsat ve eklerine aykırı bir durumun farkedilmesi durumunda iskanın verilebilmesi için, yapının ruhsatına uygun hale getirilmesi isteniyor.


Örneğin, yapı üzerinde kaçak kat çıkılması veya ruhsat verilen projesinde teras olmadığı halde teras inşa edilmesi gibi durumlar iskan alınmasını engelliyor.


İmar Kanunu, ruhsata aykırı olan yerlerin giderilmesini ancak bu şekilde yapıya iskan verilebileceğini söylüyor. Peki iskan alınabilmesi için ruhsatsız terasın yıkılması zorunlu mu? Proje tadilatı ile bu sorun giderilebilir mi?


Ruhsatsız teras davalarında da görüldüğü üzere, kanunun 32. maddesi gereğince iskan ancak yapının ruhsatına uygun bir hale getirilmesi halinde veriliyor. Ayrıca, 3194 sayılı Yasanın 32. maddesi uyarınca yıkım kararının ruhsatsız veya...