07 / 05 / 2024

terekeye dahil haklar

terekeye dahil haklar

Veraset ilamı reddi miras yapılması, mirasçının murisin ölümünü öğrendiği andan itibaren 3 ay içinde sulh mahkemesine yazılı veya sözlü olarak mirası reddettiğini açıklaması şeklinde oluyor...

Vasi hakları nelerdir?

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü olan kimse olan vasi hakları nelerdir?

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma hakları tebliğini yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma hakları tebliğini yayınladı.

Kat irtifakı hakları nelerdir?

634 sayılı kanun gereğince inşaat çalışmaları hiç başlamamış veya henüz tamamlanmamış yapılar için arsa üzerinde kat irtifakı hakkı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı hakları nelerdir? İşte yanıtı..

ABD Ticaret Odası: Fikri mülkiyette iyileşme yabancı yatırımı artırır!

ABD Ticaret Odası’nın 25 ülkedeki fikri mülkiyethaklarını incelediği yıllık raporuna 2013 yılı itibariyleTürkiye’de dahil edildi. Fikri mülkiyet hakları raporundailk defa değerlendirilen Türkiye 14. sırada yer aldı

Akiş GYO kullanılmayan rüçhan haklarını sattı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kullanılmayan rüçhan haklarını sattı.

Yeni malikin hakları!

Eski bir malikten ev aldığınızı ve yeni malik sıfatı kazandığınızı farz edelim. Bu durumda, malik olarak apartmanda bazı hak ve sorumluluklarınız bulunuyor. Peki yeni malikin hakları nelerdir?

Bina yöneticisinin hakları!

Kat malikleri kurulu tarafından seçilen bina yöneticisinin kat maliklerine karşı görev ve sorumlulukları olduğu gibi, bazı hakları da bulunuyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Bina yöneticisinin hakları nelerdir?

Miras kalan ev nasıl satılır?

Medeni Kanun gereğince, mirasçıların terekeye ait bütün haklar üzerinde birlikte tasarruf etmeleri gerekiyor. Peki miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan taşınmaz mal nasıl paylaştırılır?

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

İstanbul, ATP Dünya Turu'na dahil oldu!

Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP), İstanbul'un 2015 yılında ATP Dünya Turu takvimine dahil edildiğini açıkladı.İstanbul, 2015 yılında ilk kez ATP Dünya Turu takviminde bir turnuvaya evsahipliği yapacak.

Cem Polatoğlu: Her şey dahil uygulaması turizmcilere maddi yük getiriyor!

Tur Operatörleri Platformu, otel işletmecilerine, Osmanlı sarayı, köy evi, otağ gibi özel temalara yer vermelerini önerdi. Cem Polatoğlu, Türkiye'de tatil denildiğinde beş yıldızlı, "her şey dahil" konsepte sahip oteller akla geldiğini söyledi...

Rus turistler tatilde 'her şey dahil' istiyor!

Araştırmaya katılan ülkeler arasında “her şey dâhil”e en çok ilgi gösteren ülke Rusya oldu Rus turistlerin yaklaşık yarısının, her şey dahil (all inclusive) sistemini iyi bir tatil için en önemli kriter olarak gördükleri ortaya çıktı.

İşyeri kiracı hakları 2014!

İşyeri sahipleri Borçlar Kanunu kiracı hakları kapsamında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapamıyor. Peki kiracının diğer hakları nelerdir? İşte işyeri kiracı hakları 2014...

terekeye dahil haklar Haberi

terekeye dahil haklar


Veraset ilamı reddi miras!


Terekeye dahil haklar ve borçlar mirasçılara bir bütün olarak intikal ediyor. Mirasçılar sadece terekedeki mal ve hakların yanı sıra murise ait borçları da üstlenmiş oluyorlar. Terekenin bir bütün olarak ve kanundan dolayı mirasçılara geçmesine kanunda külli halefiyet ilkesi deniyor.


Mirasçılar mirası kabul edip etmemekte serbesttirler. Veraset ilamı reddi miras ile mirasçının murisin ölümünü öğrendiği andan itibaren 3 ay içinde sulh mahkemesine yazılı veya sözlü olarak mirası reddettiğini açıklaması lazımdır. Veraset ilamı alındıktan sonra mirasın reddedilmesi ile tüm miras kayıtsız şartsız reddedilmiş oluyor.


Mirasçılar murisin borçlarından, terekeye dahil mallarla değil, aynı zamanda kendi malvarlığıyla da sınırsız ve zincirleme olarak sorumlu oluyorlar. Her mirasçı terekedeki borçların tamamından sorumludur. Bu sorumluluktan kurtulmanın yolu mirası red veya mirasın tasfiyesini istemektir. Veraset ilamı...