14 / 05 / 2024

terkos su şirketini kim satın aldı

terkos su şirketini kim satın aldı

15 Aralık 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Belediye, Terkos Su Şirketi'ni tüm teçhizatıyla devralmış. 24 sene müddetle yıllık 100 bin liraya şirketin hakları satın alınmış.

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Terkos Gölü için önlem alınıyor mu?

3. Havalimanı dolgusu için açılacak deniz kum ocakları İstanbul’un su kaynağı Terkos Gölü istikametinde. İl Tarım Müdürlüğü uyarıyor: Terkos için önlem alın.

1990 yılında Karadeniz, borularla Terkos Gölü'ne bağlanacakmış!

1990 yılında Avrupa Yakası'nın büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Terkos Gölü'nde su seviyesinin düşmesi İSKİ'yi harekete geçirmiş. Kanallardan yararlanılarak Karadeniz'e karışan tatlı sular Terkos'a akıtılacakmış.

İstanbul’a su sağlayan 6 baraj full çekti!

Son yağışlarla İstanbul’a su sağlayan barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Istrancalar ve Kazandere yüzde 100’e ulaşırken Papuçdere, Alibey, Elmalı ve Terkos’ta oran yüzde 90’ı geçti

1977 yılında Boğaz'ın altına boru döşenirse su derdi bitecekmiş!

Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi'nin gerçekleşmesiyle İstanbul'un su derdi bitecekmiş. Sarayburnu ile Salacak arasında 50 metre derinliğe döşenecek borular ile Ömerli Barajı, Büyükçekmece ve Terkos Gölü birbirine bağlanacakmış.

Arnavutköy su kesintisi 15 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy ilçesinin Durusu ve Terkos mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 15 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 14:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Terkos Gölü'nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi!

İstanbul ' un en önemli su havzası Terkos Gölü ' nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi. Çölleşme tehlikesiyle yüz yüze kalan bölgede bir vaha oluşturuldu...

1932 yılında belediye Terkos Su Şirketini 100 bin liraya devralmış!

15 Aralık 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Belediye, Terkos Su Şirketi'ni tüm teçhizatıyla devralmış. 24 sene müddetle yıllık 100 bin liraya şirketin hakları satın alınmış.

Barajlara ne kadar su düştü?

İBB, yaşanan şiddetli yağışın ardından Terkos, Ömerli, Elmalı ve Darlık su havzalarına önemli miktarda yağış düştüğünü açıkladı. Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlendi. Barajlara ne kadar su düştü?

3. havalimanı inşa edilirken Terkos Gölü havzası korunacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un 3. havalimanının, Terkos Gölü civarına inşa edilecek olmasına ilişkin, ''Terkos Gölü, İstanbul'un en önemli su kaynağıdır. Bu konuda havzanın korunmasına azami dikkat edilecektir'' dedi

Su Medeniyetleri Müzesi, açılmadan çürüyor!

İstanbul'un önemli endüstriyel miraslarından Terkos Pompa İstasyonu, son derece başarılı bir restorasyon uygulamasıyla Su Medeniyetleri Müzesi'ne dönüştürüldü

terkos su şirketini kim satın aldı Haberi

terkos su şirketini kim satın aldı

Senede 100 bin lira

Belediye ile Terkos şirketi anlaştı


Terkos tesisatının belediye tarafından satın alınması için iki aydan beri tetkitatta bulunan komisyon işini bitirmiştir. Uzun müzakerelerden sonra belediye ile şirket anlaşmıştır.

Belediye 24 sene müddetle senede 100 bin lira vermek suretile bu tesisatı, demirbaş eşyayı, şirkete ait binaları işletme hakkını şirketten satın almaktadır.

Komisyon işe başladığı zaman şirket senede 380 bin lira istemişti. Bu sebeple müzakere uzun sürmüştür. İtilaf Heyet-i Vekile'ye bildirilecektir.


(1932 yılında bir Mecidiye 38,50 kuruştu)


Akşam Gazetesi 15 Kanunuevvel (Aralık) 1932 


Abdullah Kutalmış...