13 / 05 / 2024

termal kent oluşturulması

termal kent oluşturulması

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Depremzedelinin çilesi bitmiyor! Konteyner kent yarışında fırsat oyunu

Kahramanmaraş depremi ardından bölgeye her kurum ve kuruluş can suyu olmaya devam ederken, deprem bölgesinde fırsatçılarda boş durmuyor.  TOBB ve odalar, TİM, DEİK, MÜSİAD ve birçok kurum konteyner kent oluşturuyor. Konteyner başına ücretler ise farklılaşıyor.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Şekib Avdagiç: Vergi ödemeleri için 2021'de yeni takvim oluşturulmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Özel sektörün ekimden itibaren ödeme termini gelen ertelenmiş SGK primi, KDV, stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021'de makul bir ödeme takvimi oluşturulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Kent Oluşum Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kent Oluşum Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Servet Çılgın tarafından kuruldu.

Yeni AKM için danışma kurulu oluşturulacak!

Yeni modern Atatürk Kültür Merkezi oprojesi için İyi bir danışma kurulu oluşturulması planlanıyor. Müze ise 2022 yılında hizmete açılacak.

Hayat kalitesini artıracak şehir planları oluşturulmalı!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, ne yazık ki kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığını, insan hayatının kalitesini arttırmak için şehir planlarının oluşturulması gerektiğini belirtiyor.

10 maddede temsilciler kurulunun oluşturulması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "temsilciler kurulunun oluşturulması" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Gayrimenkul danışmanlık firmaları için geçici lisans sistemi oluşturulmalı!

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu gayrimenkul danışmanlık firmaları için çalışma izninden önce 'Geçici Lisans'' Sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

İstanbul için Çevre Strateji Planı oluşturulmalı!

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

Soner Çetin: Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz!

Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bir grup vatandaşlar bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz" dedi.

termal kent oluşturulması Haberi

termal kent oluşturulması

Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerin en büyük gelir kaynakları arasında termal turizm dikkati çekiyor. 


Başta Almanya olmak üzere yurt dışında geniş bir alanı kapsayan tesislerde, kür merkezleri, kür parkları, su parkları, binicilik parkları, yüksek yatak kapasitesine sahip oteller, hastane, klinik oteller, konser salonları, ibadet yerleri yer alıyor. Bu tesislerde ziyaretçilere hem sağlık hem dinlenme hem de eğlence bir arada sunuluyor. 


Kaynak potansiyeli açısından Avrupa'da birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada yer alan Türkiye'de de tesislerde, yurt dışındaki örneklerde olduğu gibi birçok aktivitenin bir arada bulunması için alt yapı çalışmalarına başlandı. 

"TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI HAZIRLANDI" 

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı ana...