13 / 05 / 2024

TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI

TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Moon Blue Turizm Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moon Blue Turızm Gayrımenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hadı Abdullah Almutlaq tarafından kuruldu. 

Kayseri'ye yeni turizm master planı!

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Kayseri bölgesine yeni yapılan Erciyes Turizm Master Planı’nı ilgiyle takip ediyoruz ve bölge turizmine çok olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz” dedi.

Özyer Group Ramada Resort Kuşadası Golf'ü açtı!

TURİZM, inşaat, kuyum, medya ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Özyer Group, 8'inci oteli Ramada Resort Kuşadası&Golf'ü 180 milyon TL'lik yatırımla açtı.

Münir Karaloğlu: Bursa'da turizm daha da gelişecek!

TURİZM haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Kokteyl'i Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) ve Bursa Skal Kulübü katkıları ile Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Ankara Hitit Ayaş Termal Otel Ve Sağlık Merkezi Projesi ÇED toplantısı 22 Nisan'da!

Ankara İli Güdül ilçesinde Hitit Ayaş Termal Sağlık İnş.Tur.Org.Emlak Gıda Taş.Taah.San Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Termal Otel Ve Sağlık Merkezi Projesi Kapasite Artışı projesi ÇED toplantısı 22 Nisan'da yapılacak.

Ankara'da Hitit-Ayaş Termal Otel ve Sağlık Merkezi proje toplantısı 22 Nisan'da!

Hitit Ayaş Termal Sağlık İnş.Tur.Org.Emlak GıdaTaş.Taah.San ve Tic. A.Ş. tarafından; Hitit-Ayaş Termal Otel ve Sağlık Merkezi Projesi için 22 Nisan'da 11:00'de toplantı düzenlenecek.

Otel çalışanları yaz sezonuna hazırlandı!

TURİZM sezonu yaklaşırken yoğun iş temposuna hazırlık amaçlı eğitim çalışmalarına hız veren Crystal Hotels Grubu, yönetici kadrolarında çalışanlar için Crystal Pariso Otel'de motivasyon toplantıları düzenledi.

Antalya'da 54 bin tapu yabancılara geçti!

TURİZMİN başkenti Antalya'da 2014 itibarıyla mülk edinen yabancıların sayısı 55 bine yaklaştı. 54 bin 363 yabancının toplam 17 bin 117 parselde 6 milyon 93 bin 240 metrekarelik hissesi bulunuyor.

Rize'de termal tur dönemi başladı!

RİDOS Termal Otel, tesislerinden istifade etmek isteyenleri Rize'den İkizdere'ye taşımaya başladı. Ridos günübirlik olarak Pazartesi günleri haricinde termal sudan istifade etmek isteyenleri günü birlik ulaşım sağlıyor.

Balçova Termal Otel sağlık turizminde Avrupalıların gözdesi!

İZMİR' DE sağlık turizminin öncülerinden Balçova Termal Otel, özellikle yardımcı tedavi ve alternatif tedavide Avrupalıların gözdesi. Tesiste 1992 yılından bu yana Norveçliler konuk ediliyor...

Alanya’daki 582 otelden 527’si yaz sezonuna kadar kapalı!

TURİZM sezonunun sona ermesiyle birlikte Antalya Alanya’ daki 582 otelden 527’si yaz sezonuna kadar kapalı. Otellerde çalışan yaklaşık 50 bin turizm personeli işsiz kaldı...

Turizmcilerin umudu iç pazar!

TURİZM sektöründe. Ağustos ayının ikinci yansında otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüşü turizmciyi iç pazara yöneltti. Turizmci Eylül ve Ekim aylarında iç pazarda artış beklentisine girdi...

Ferzan Çelikkanat: Türkiye'de iş oteline ihtiyaç var!

TURİZM sektörüne markalı iş otelleri yatırımcısı olarak giren Er Yatırım'ın Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de ciddi bir iş oteli ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye'de otel yatırımları hep 5 yıldıza yönelik oldu.

TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI Haberi

TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI

Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerin en büyük gelir kaynakları arasında termal turizm dikkati çekiyor. 


Başta Almanya olmak üzere yurt dışında geniş bir alanı kapsayan tesislerde, kür merkezleri, kür parkları, su parkları, binicilik parkları, yüksek yatak kapasitesine sahip oteller, hastane, klinik oteller, konser salonları, ibadet yerleri yer alıyor. Bu tesislerde ziyaretçilere hem sağlık hem dinlenme hem de eğlence bir arada sunuluyor. 


Kaynak potansiyeli açısından Avrupa'da birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada yer alan Türkiye'de de tesislerde, yurt dışındaki örneklerde olduğu gibi birçok aktivitenin bir arada bulunması için alt yapı çalışmalarına başlandı. 

"TERMAL TURİZM MASTER PLANLARI HAZIRLANDI" 

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı ana...