05 / 05 / 2024

Termal turizm tesisi yatırımcısı

Termal turizm tesisi yatırımcısı

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

Crystal Daisy Turizm Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor! Antalya'ya 3 yıldızlı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor. Antalya Serik'te hayata geçirilecek olan proje 233 milyon 930 bin TL'ye mal olacak.

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Güray Öngen tarafından kuruldu.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Niğde Narlıgöl'e turizm tesisi inşa edilecek!

Niğde Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Taraklı Termal'de devre mülklerin gelir getirici olması için kira çalışmaları tamamlandı!

Sağlıklı yaşam konseptiyle 2010'dan bu yana yatırımlarını sürdüren Taraklı Termal Turizm, pandemide yol haritasını belirledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tunç, termal tesis projesinin ikinci etabında çalışmaların hızlandığını belirtti.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Hakkari Çukurca'ya turizm tesisi yapılacak!

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde daha önce polis ekiplerinin nöbet noktası olarak kullandığı 1600 rakımdaki Bayrak Tepe'de tam donanımlı dev bir turizm tesisi kurulması planlanıyor. 

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

Sondurak Termal Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Sondurak Termal Turizm Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Kırmızıaltın, Engin  Akyıl, Okay Daşlar ve Ömer Aydın ortaklığında kuruldu. 

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Termal turizm tesisi yatırımcısı Haberi

Termal turizm tesisi yatırımcısı

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, yılın her döneminde tesislerin açık olduğu, müşterilerinin yaz turistlerine oranla daha fazla harcama yaptığı termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi.


Doğan Jeotermal’in 3. termal tesisi olan Erzin Termal Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Ömer Faruk Arkan, “Doluluk oranları açısından kıyı otellerinde ciddi düşüşler yaşanmasına rağmen termal tesislerde ise yüzde 80 üzerinde devam etmekte. Türkiye’de son yıllarda sayıları artan termal tesisler hastalıkların tedavisinde alternatif oluşturmasının yanı sıra 12 ay boyunca 4 mevsim huzurlu bir tatil imkanı da sağlamakta. Bu durum termal turizmin sıkıntılardan etkilenmemesine yol açtı” dedi.


Türkiye, jeotermal kaynaklar potansiyeli açısından dünyada 7’nci, Avrupa’da 5’inci sırada olmasına rağmen bugüne kadar termal turizm pastasından istediği oranda pay alamadı. 


2007 yılında kanunlaşan Jeotermal Kaynaklar ve...