03 / 05 / 2024

Termal turizmi son durum

Termal turizmi son durum

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Bütün dünyada ve özellikle Avrupa da sağlık ve termal turizm bakımından ülkemizin birinci varış noktası olması için stratejiler geliştiriyoruz" dedi.

Termal turizme teşvik dopingi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

Kütahya'nın çehresi değişiyor!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek...

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

Bolu Narven Termal Sağlık Kasabası Ocak'ta hizmete girecek!

450 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Bolu’da turizmi hareketlendirecek.Türkiye turizmine katkı sağlayacak olan Narven, aynı zamanda Bolu halkının da yeni istihdam alanı olacak.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Emin Evim Afyon'da 2 termal otel yapacak!

Emin Termal Otel Convention projesi hakkında Saraydüzü köy muhtarlığında düzenlenen bilgilendirme toplatısında konuşan Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, son derece iddialı bir termel otel projesine sahip olduklarını belirtti.

ASİAD: Termal ve sağlık turizmi ile kalkınacağız!

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara'yı bu alanlarda dünya ölçeğine taşıyabileceğini, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem yeni istihdam imkanları doğacağını söyledi.

İzmir termal turizmin merkezi olacak!

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, sağlık turizmi kapsamında son yıllarda çok yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların Sağlık ve Turizm Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtti.

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm termal turizmi canlandıracak!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla inşa edilen pansiyonlarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Turan, dönüşümün Pamukkale için, önemli yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Termal turizmi son durum Haberi

Termal turizmi son durum

Anadolu Ajansı'nın global iletişim sponsorluğunda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin işbirliği, çeşitli firmaların desteğiyle ''Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi'', Ankara Rixos Otel'de yapıldı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kongrede yaptığı konuşmada, insanlık tarihine bakıldığında yaşın ve yaşlılığın hayatın doğal bir aşaması olmaktan çıkarılıp, sosyolojik bir kavram haline getirilmesinin modern bir mesele olduğunu söyledi. 


Yaşlılığın bundan 100-200 yıl önce düşünce, felsefe hayatına girmeden evvel hayatın doğal bir uzantısı, insanlığın, toplumun zenginliği olarak kabul edildiğine dikkati çeken Çelik, kapitalist üretim biçimiyle fiziki kuvvet ve kas kuvvetinin üretime dönüşmesi konusundaki akımın, yaş ve yaşlılığı bir tür yük olarak görme sürecine dönüştürdüğünü vurguladı.


Çelik, bugün gelinen noktada bütün bu kavramların yeniden düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek,...