20 / 05 / 2024

Terme santrali çed

Terme santrali çed

Çevre Bakanlığı, Samsun’un Terme ilçesinde yapımı planlanan 660 MW’lik santralin ÇED raporu sürecini, çevreye ve doğaya zarar vereceği gerekçesiyle olumsuz olarak sonlandırdı ve dün itibarıyla santralın yapılmaması kararını aldı.

Sinop Nükleer Santrali'nin ÇED başvuru dosyası bakanlığa sunuldu!

Sinop Nükleer Güç Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Bitlis İli, Hizan İlçesi'nde yapılması planlanan Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

İZDEMİR Termik Santrali'nin ÇED raporu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İZDEMİR'in termik santral projesi için 7 yıl önce verilen ÇED olumlu raporunu İzmir 2. İdare Mahkemesi iptal etti.

Erzurum'un 3 ilçesine 3 proje için ÇED toplantısı 20 Şubat'ta!

Erzurum'un Karayazı Karaçoban ve Hınıs İlçelerine yapılması planlanan Sancaktar Barajı, Sulaması ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisleri, Beton Santrali projelerinin ÇED toplantısı 20 Şubat'ta gerçekleşecek.

Hatay’da ÇED olumlu raporuna itiraz!

Hatay’da 13 dernek, Samandağ Aknehir'deki Mevkisi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali (RES) türbinlerinin artışına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna itiraz edildi.

Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu iptal edildi!

İzmir Aliağa'da inaşe edilmeye çalışılan Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Giresun Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 22 Eylül'de!

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Giresun İli, Dereli İlçesi'ne Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Terme santrali çed Haberi

Terme santrali çed

ÇEVRE Bakanlığı, TİM Avrasya AŞ tarafından, Samsun’un Terme ilçesinde yapımı planlanan 660 MW’lik santralin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu sürecini, çevreye ve doğaya zarar vereceği gerekçesiyle olumsuz olarak sonlandırdı ve dün itibarıyla santralın yapılmaması kararını aldı.


Reuters’a bilgi veren Çevre Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkili, “Samsun Terme’ye 660 MW’lık termik santral yapılması isteniyordu. İncelemede kömürle üretim yapacak santralin depolama bakımından sıkıntılar oluşturacağı, soğutmada işleminde deniz kirliliğinin artacağı, yayla koridorunun zarar göreceği, tarım, hayvancılık ve ormancılığın yanı sıra turizmin de bu tesisten olumsuz etkileneceği tespit edildi. Dün itibarıyla bu tesisin yapılmamasına ve ÇED sürecinin tamamen bitirilmesine karar verildi” dedi. Halkın da tepkisine neden olan projede olumsuz ÇED raporuna karşı şirketin mahkemeye itiraz hakkı bulunuyor. Şirketin Avukatı Yaprak Güryel, “Bu kararın teknik...