08 / 05 / 2024

Termik santrallar

Termik santrallar

Termik santrallar için devler sırada özelleştirme İdaresi'nin ( ÖİB ) EÜAŞ'a ait Kemerköy - Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santral ihaleleri için dev şirketler şartname aldı...

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri'ne 521 milyon dolar!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Bursa Orhaneli ve Kütahya Tunçbilek Termik Santralleri'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 521 milyon dolar ile Çelikler İnşaat'ın verdiğini açıkladı.

Yırca Termik Santrali için ikinci durdurma kararı!

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde, 7 Kasım'da Kolin Grubu'nun termik santral yapımı için 6 bin 666 zeytin ağacını sökmüştü. Zeytin ağaçlarının katledilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

Soma Yırca'da yapılacak termik santrale ikinci durdurma kararı!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral hakkında bilgi verildi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.

Adana'da Çelikler Yumurtalık Termik Santrali için halk toplantısı düzenlenecek!

Çelikler Termik Elektrik Üretim Şirketi tarafından Çelikler Yumurtalık Termik Enerji Santrali'nin İskele ve derin deniz deşarjı projesinin tesis edilmesi ve işletilmesi için 18 Aralık 2014 günü Halkın Katılım Toplantısı yapılacaktır.

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

Elsan Elektrik Yatağan Termik Santrali sözleşmesi imzalandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzalandı.

Yatağan Termik Santrali için imzalar atıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzaladı.

Yatağan Termik Santrali devir sözleşmesi imzalandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından ( ÖİB ) yapılan yazılı açıklamaya göre, ÖİB Yönetim Kurulu'nun 7 Ağustos 2014 tarihli kararına istinaden Yatağan Termik Santrali devir sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Kirazlıdere Termik Santrali'ne ÇED iptali!

Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi hakkında verilen "ÇED olumlu kararı"nın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle komisyon tarafından açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi, kararı hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Termik santrallar Haberi

Termik santrallar

Termik santrallar için devler sırada özelleştirme İdaresi'nin (ÖİB) EÜAŞ'a ait Kemerköy-Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santral ihaleleri için aralarında Sabancı Holding SAHOL, Aksa Enerji AKSEN, Fransız GDF-Suez, IC İçtaş ve Limak'ın da yer aldığı şirketler şartname alırken, bazı yatırımcılar süre uzatımı istedi. ÖİB, Kemerköy ve Yeniköy santrallarmm grup olarak ihalesi için son teklif tarihinin 24 Ocak, Çatalağzı Santralı'nın 5 Şubat ve Yatağan Santralı'nın ise 10 Şubat olacağını açıklamıştı. 


Habertürk...