19 / 05 / 2024

tersane kiraları

tersane kiraları

Tersanelerde yıllık gelire göre kira ödenmesi yasa tasarısı Meclis'ten geçti. Yeni yasayla tersaneciler yıllık cirolarının binde biri kadar kira ödeyecek. Tasarıda yer alan liman ve marinalar ise kapsam dışı bırakıldı...

Elazığ'da ev kiraları yükseldi!

Elazığ’da son zamanlarda ev sahibi olmayıp kira da oturan vatandaşlar kiraların yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorlar...

Kiralar neye göre artar?

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyeri ve meskenlerde kiralar neye göre artar? Kira zam hesabı nasıl yapılır?

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ve Mart ayı itibarıyla kira sözleşmenizin yenileneceğini düşünelim. Yenilenen kira sözleşmelerinde ne kadar zam yapılacak? Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

İstanbul'da yalı dairelerinin kiraları 750 bin liradan başlıyor!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1983 yılında İstanbul'da kiralar 100 bin liradan başlıyormuş!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ise ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. Merkezden uzak mahallelerindeki gecekonduların kiraları da 20 bin liradan başlıyormuş.

Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Açıklanan enflasyon oranlarına göre Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Akiş Gayrimenkul Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı.

Anafartalar Çarşısı'nda dükkan kiralarına yüzde 200 zam!

SGK ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlandığı zaman yıkılacak olan Anafartalar Çarşısı esnafı kira şoku yaşıyor. Çarşıda yer alan dükkanların kiralarına yüzde 200 zam yapıldı..

1977 yılında İstanbul'da ev kiraları hızla artıyormuş!

1977 yılında normal vatandaşın İstanbul'da oturabilmesi hayal olmaktaymış. Lüks semtlerde daire kiraları 5 bin liradan başlamaktaymış. Yalıların mevsimlik kira fiyatları ise 90 bin ile 175 bin lira arasında değişiyormuş

Ocak ayında kiralar ne kadar artacak?

Mesken kiralamalarında kiracıya yapılacak zam hesabında enflasyon oranlarından ÜFE'nin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Peki, Ocak ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira zam oranları..

tersane kiraları Haberi

tersane kiraları


Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Meclis'te oylamaya sunulan tersane, liman ve marinalara yönelik kira indirimi yasa tasarısı kabul edildi. Yeni yasaya göre Hazine'nin özel mülkiyetindeki tersane, tekne imal ve çekek yerleri, yıllık gelirlerinin binde biri kadar kira ödeyecek. Liman ve marinalar ise kapsama alınmadı. Deniz Ticaret Odası (DTO)Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Liman ve marina sahiplerine de aynı kira indiriminin yapılması yönünde çaba harcadık. Ama onları kurtaramadık" dedi.

Ocak ayında Tuzla'daki tersanelere getirilen yeni bir uygulama ile tersanecilerin yıllık kira bedellerine yaklaşık yüzde 1520'lik artış yapılmış, tersanecilerden m2 başına en az 40 TL kira alınması kararı çıkmıştı. Küresel krizle mücadele ederken bir de kira zammı ile sarsılan tersaneci karara isyan etti. "Bu kiraları ödeyecek gücümüz yok" diyen tersaneciler devletten gelirlerinin binde...