14 / 05 / 2024

Tersane yasası

Tersane yasası

Tersane, tekne imal ve çekek yerleri yönetmeliği 10 Ağustos 2008 tarihinde 26963 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte Tersane, tekne imal ve çekek yerleri ile ilgili usul ve esaslara yer veriliyor...

Menderes Türel, belediyeciliği ve Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlattı!

Marmara Belediyeler Birliği'nin Rixos Downtown Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk başkanlara belediyeciliği anlattı. Türel aynı zamanda Yeni Büyükşehir Yasası’nı da anlattı...

Hasan Akgün: Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda yaptığı konuşmada "Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı.Belediyeye yetki vermek yetmez, bütçe de vermek gerekir" dedi.

Vergi yapılandırma yasası!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Eylül 2014'te yürürlüğe girdi. İşte vergi yapılandırma yasası esasları..

Yılmaz Yılmaz: Perakende yasası perakendenin geleceğine zarar verir!

MÜSİAD Genel Merkezi’nde Perakende Sektör Kurulu tarafından düzenlenen panelde konuşan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz yaptığı açıklamada perakende yasasının getirilerini ‘bakkal ekonomisi’ olarak değerlendirdi

Torba yasası emlak vergisi affı!

Torba yasasının 73. maddesine göre, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi borçları 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi halinde yapılandırılabiliyor. İşte torba yasası emlak vergisi affı şartları..

Torba yasası yapılandırma son tarihi 2014!

6552 sayılı Torba yasası ile emlak ve çevre temizlik vergileri de dahil bazı vergi ve alacaklarda yapılandırma yapılacak. Peki, torba yasası yapılandırma son tarihi 2014 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası!

Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Peki, vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası esasları..

Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Torba yasası gereğince Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Peki, torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Emlak vergisi borçlarına af yasası!

Torba yasası gereğince, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Kanuna göre, borç ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borçlarına af yasası..

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin yetkileri artacak!

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Menderes Türel, Bütünşehir Yasası'nın detaylarından bahsetti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri genel sekreterleri ve de genel müdürlerine 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ’nın detaylarını anlattı.

Necip Nasır: İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir.İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın dedi...

Tersane yasası Haberi

Tersane yasası

Tersane, tekne imal ve çekek yerleri yönetmeliği!



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Amaç

MADDE 1 – (Değişik:RG-13/2/2009-27140)

(1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve 3/8/1990 tarihli ve 20594 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik gereği iç sular (göl ve nehirler), kıyı ve sahil şeridi ile dolgu ve kurutma yoluyla kazanılan araziler üzerinde imar planı kararıyla belirlenen mevcut ve yeni kurulacak olan tersane, tekne imal ve çekek alanlarının işletme izinleri ile tevsi ve modernizasyon amaçlı başvurular, başvuruların değerlendirilmesi, denetlenmesi ve diğer kurumlara verilecek görüşler ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) (Değişik:RG-13/2/2009-27140) Bu Yönetmelik hükümleri, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte belirtilmiş olan iç sular (göl ve nehirler), kıyı ve sahil...