18 / 07 / 2024

tescil başvurusu nedir

tescil başvurusu nedir

Türkiye'nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent, tarım ve endüstri alanında önde gelen illerimizden Konya'nın markalaşma ve tescil alanında son 10 yılda geldiği noktayı kapsamlı bir analizle değerlendirdi.

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır?

AFAD hak sahipliği başvurusunun detayları merakla sorgulanıyor. Peki, AFAD E-Devlet hak sahipliği başvurusu nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir?

Bekçi olmak isteyenlerin yüzünü güldüren ilan geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 3 bin yeni bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki, Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Aylık 230 TL taksitle ödeme yapılabilen proje tamamı 2 oda 1 salon şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade uygulanan projede dairelerin büyüklükleri minimum 87,86 metrekareden oluşuyor.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Aylık 631,72 taksitle ödeme yapılabilen projede daire teslimleri hemen gerçekleşiyor.

Bağışlayana dönme koşullu bağışlama nedir?

Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme, bağışlama sözleşmesi oluyor. Peki, bağışlayana dönme koşullu bağışlama nedir?

Yüklemeli bağışlama nedir?

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Peki, yüklemeli bağışlama nedir? Yüklemeli bağışlama nasıl yapılır?

tescil başvurusu nedir Haberi

tescil başvurusu nedir

İmalat alanında gıda sektörü, hizmet alanında reklam ve satış marka tescilinde Konya'nın lider sektörleri oldu. Destek Patent'in raporunda Konya'nın ihracat alanında da yıllar içinde önemli bir artış gerçekleştirdiği belirtildi. 

Türkiye'de 30 yıldır patent ve marka tescil danışmanlık hizmeti veren Destek Patent'in Konya şubesi, bölgede son 10 yılda gerçekleşen tescil başvurularının kapsamlı bir analizini gerçekleştirdi. 34'ü ürün ve emtialar, ll'i hizmet sektörü olmak üzere toplam 45 alandaki tescil başvurularının değerlendirildiği analizde önemli bulgulara ulaşıldı. İmalat sektörünü kapsayan ilk 34 kategoride Konya ilinde 10 yılda toplam 27 bin 259 marka tescil edilirken, hizmet sektörüne ait kategorilerde tescil sayısı 9 bin 999 adet oldu. 


Raporda, hizmet sektöründe markaların tescillenmesinin gereksiz görülmesi bu sektördeki sayının düşük olmasının nedeni olarak gösterildi. Bununla birlikte son yıllarda hizmet...