21 / 05 / 2024

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Kağıthane Talatpaşa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kağıthane İlçesi, Talatpaşa Mahallesi'ndeli bir kısım tescilli alan için imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Milas'ın imar planı revizyonu onaylandı!

Yeni tescilli yapıları ve imar planında oluşan mağduriyetlerin giderilmesini kapsayan Milas Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edildi.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

Sur'da UNECO'dan onaylanmamış imar çalışması yapılamaz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur İlçesi'nde hasar gören tarihi tescilli yapılara zarar verilmesinin uluslararası anlamda bir suç olduğunu, UNESCO'dan onaylanmamış hiç bir imar çalışması yapılamayacağını söyledi.

Şişli Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen gökdelenlerin imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre "Endüstriyel Miras" kapsamında tescilli olan ve yıkılan Şişli Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen gökdelenlerin altılığını oluşturan imar planı iptal edildi. Davaya konu olan Quasar'ın sahipleri müdahil oldu.

Tarihi yarımada içerisindeki tarihi eserler birer birer restore ediliyor!

Tarihi yarımada içerisinde imar faaliyetleri ve doğal nedenlerle tahrip olan tarihi eserler birer birer elden geçiriliyor. Topkapı Sarayı Sur-i Sultani çevresindeki tarihi surların restorasyonunu Bakanlığa tahsis edilmesi için çalışma başlattı...

Sarıyer'de konut alanı imarı olan arsa 2 milyon 27 bin liraya!

İstanbul Sarıyer İlçe Belediyesi Başkanlığından: Sarıyer'de bulunan konut alanı imarı olan arsa 8 Kasım 2012 tarihinde yapılacak ihalede satışa çıkacak

Evini ''yeşil bina'' kriterlerine göre yenileyene imar hakkı!

Eyüp'te kentsel dönüşümün yanı sıra enerji tasarrufu için de önemli bir proje yürütülüyor. Evini enerji tasarrufu sağlayacak 'yeşil bina' kriterlerine göre yenileyenlere imar artış hakkı geliyor...

Erdoğan Bayraktar: Van'da imar fırsatçılığı yapanlara inanmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da imar fırsatçılığı yapan insanlar olduğunu dile getirdi...

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi Haberi

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi

8 Haziran'da başvuruların alınmaya başladığı imar barışında Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için alınabiliyor. 

Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Tescilli eserler de kapsam içinde ama 1 kat fazla çıktıysa belge alabiliyor ancak, tapuyu alamıyor. Yapı kayıt belgesinin alınması Koruma Kurulu'nun ceza davası açmasına engel olmuyor.

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar

1) 18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan...