01 / 05 / 2024

Tesco ceosu

Tesco ceosu

Türkiye'de Tesco Kipa mağazalarıyla faaliyet gösteren İngiltere'nin en büyük perakende şirketi Tesco, faaliyet kârının öngörülenin altında kalacağı uyarısında bulunarak, şirketin CEO'su Philip Clarke'ın görevini bırakacağını açıkladı.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolara sattı!

İngiltere'nin en büyük perakendecisi Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolar karşılığında  CP Grubu'na satmak için anlaştı...

Tesco Kipa resmen Migros'a devredildi!

Rekabet Kurulunca, Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki Tesco Kipa AŞ hisselerinin belli oranının Migros tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Kipa, Migros'a devredildi!

Kipa hisselerinin yüzde 95,5'nin Tesco Overseas Investments Limited'den Migros Ticaret AŞ'ye devri işlemi, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı.

tapu.com yıllık değerlendirme basın toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul açık artırma pazaryeri tapu.com, birinci yaşını tamamladı. tapu.com’un Kurucu & CEOsu Emre Erşahin’in ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 10.00’da gerçekleşecek.

A101, Çağrı Semt marketlerini satın alıyor!

Tesco Kipa’nın Migros’a satışı sonrası yeni bir satın alma planı da açıklandı. 210 şubesi bulunan Semt Çağrı Marketleri, A101’e satılıyor.

Tesco, Giraffe restaurantlarını da sattı!

İngiliz Tesco, Giraffe restaurantlarını da sattı.Satış, İngiltere'deki Tesco mağazaları içinde bulunan 54 ve dışardaki üç bağımsız restoranı kapsıyor.

Tesco Kipa, Migros'a satıldı!

Tesco, Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'nın yüzde 95,5 hissesini Migros'a sattı. Migros Tesco Kipa için 302,3 milyon TL ödeyecek.

Tesco Kipa, resmen Migros'un oluyor!

İngiliz sermayesi Tesco Kipa, resmen Migros Ticaret'e satıldı. Sky News'in haberine göre anlaşma bugün içinde resmen açıklanacak.

Migros'tan Tesco Kipa açıklaması!

Migros ile Tesco Overseas Investments Limited'in, Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürüldüğü bildirildi. İşte Migros'tan Tesco Kipa açıklaması...

Sahilada projesi Torunlar'a mı geçti?

Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Jale Özgentürk köşesinde " Tesco gidiyor Kipalar Migros oluyor " başlıklı yazısına yer verdi. Özgentürk yazısında Sahilada projesinin Torunlar'a geçtiğini iddia etti..

Tesco ceosu Haberi

Tesco ceosu


Türkiye'de Tesco Kipa mağazalarıyla faaliyet gösteren İngiltere'nin en büyük perakende şirketi Tesco, faaliyet kârının öngörülenin altında kalacağı uyarısında bulunarak, şirketin CEO'su Philip Clarke'ın görevini bırakacağını açıkladı.


Clarke, iki yıldır Tesco'nun temel faaliyet alanı olan İngiltere'ye odaklanma stratejisini yürütüyordu.


Ancak şirket, satış geliri ve kârının üçte ikisini oluşturan İngiltere faaliyetlerindeki yeniden yapılandırmaya rağmen satışlarda sürdürülebilir artış gösteremedi.


Tesco tarafından yapılan açıklamada faaliyet koşullarının 4 Haziran'da öngörülenden daha zor olduğu ve satış ve faaliyet kârının ilk yarıda beklentilerin altında olduğu belirtildi.


Açıklamada Clarke'ın yerine göreve Unilever yöneticisi Dave Lewis'in geleceği belirtildi.


Tesco Mayıs ayında Türkiye'deki faaliyetleri için farklı şirketlerle ortaklık görüşmelerinin başarısız olduğunu açıklamış ve şirketin kârlılığını artırmaya odaklanacağını...