04 / 10 / 2024

Tesis paylaşımı kanunu

Tesis paylaşımı kanunu

Binali Yıldırım; "Alt yapı geçiş hakkı ile ilgili yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak için hazırlanan 'tesis paylaşımı' yükümlülüğü 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giriyor" açıklamasında bulundu...

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün!

2014 yılında Tarım Arazilerini Koruma Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. 31 Ağustos'da sona erecek eski uygulama kapsamında miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün bulunuyor..

Miras kalan arazinin paylaşımı nasıl yapılır?

Toprak Koruma Kanunu ve yönetmelikleri gereğince taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir. Peki, yeni yasa ile miras kalan arazinin paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

Eşler arasında mal paylaşımı kanunu!

Eşler arasında yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Evlilik birliği içinde yapılabilen mal sözleşmeleri Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte eşler arasında mal paylaşımı kanunu...

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi 25 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Merkez Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki, mirasbırakanın altsoyu yoksa yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya cevap olarak Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımından bahsetti..

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik tam metni!

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Mirasın kardeşler arasında paylaşımı!

Mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar. Mirasın kardeşler arasında paylaşımı nasıl olur? Miras nasıl paylaşılır?

Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Eşlerin kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sajip olduğu paylaşmalı mal rejiminde, mal rejiminin sona ermesi halinde, aileye özgülenen mallar ne olur? Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Tesis paylaşımı kanunu Haberi

Tesis paylaşımı kanunu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, alt yapı geçiş hakkı ile ilgili yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak için hazırlanan "tesis paylaşımı" yükümlülüğünün 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirterek, "Yeni altyapı kuran işletmeciler, geçiş hakkı düzenlemesi uyarınca kendi kullanacakları kanal, boru veya göz gibi tesisatın iki katı kapasiteye sahip altyapı oluşturarak bunları başka işletmecilere kiralayabilecek. Böylece aynı sokak ve caddelerde mükerrer kazı yapılmasının önüne geçilmiş olacak" dedi.


Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığının çıkardığı geçiş hakkı düzenlemesinin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından işletmecilere getirilen tesis paylaşımı yükümlülüğünün 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlattı.


Söz konusu düzenleme ile sabit elektronik haberleşme altyapısı kurmaya ve işletmeye yetkili olan bütün işletmecilerin kablo geçirmek için kullandıkları mülkiyetlerindeki boru, kanal,...