12 / 05 / 2024

tesktil sektörü geride kaldı

tesktil sektörü geride kaldı

İnşaat sektörü, batık kredilerde tekstil sektörünü geride bıraktı...

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Gayrimenkul sektörü 2022'ye iyimser bakıyor!

Zorlu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü 2022'yi hareketli geçirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu.

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

Pandemi emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birinci yılını geride bırakan pandemi sürecini emlak sektörü ve dijitalleşme açısından değerlendiren Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, pandeminin emlak sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Yazmin Oukhellou emlak sektörüne girdi!

İngiltere’nin ünlü reality şovlarına katıldıktan sonra şöhreti yakalayan Yazmin Oukhellou, televizyon işlerini geride bıraktı. Dubai’ye yerleşen ünlü isim, artık emlak sektöründe...

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

İnşaat sektöründe iyileşme başladı!

“Hazır Beton Endeksi” 2020 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı. Geçen yılın aynı ayına kıyasla geride bıraktığımız şubat ayında sektör bütün göstergelerde daha iyi görünmekte beraber sektörün performansı gözle görülür bir yükseliş gösterdi.

tesktil sektörü geride kaldı Haberi

tesktil sektörü geride kaldı

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu'nun temmuz verilerine göre, bankacılıks ektöründe takibe düşen kredi miktarı en yüksek sektör inşaat oldu. 


İnşaat'ta batık kredi miktarı 2011'in sonuna göre yüzde 8,5 son bir yılda ise yüzde 14 yükseldi. 


İnşaat sektöründen sonra gelen sektör ise, 1.5 milyar lira ile kullandığı nakdi kredi tutarı 23.4 milyar lira ile tekstil...