29 / 04 / 2024

teşvik nedir

teşvik nedir

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Ekonomi Bakanlığı tarafından temmuz ayında 600 yatırım teşvik belgesi verilmesini değerlendirdi. İşte o haber...

Teşvikler nasıl memnun edici hale getirilebilir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında ''Teşvikler nasıl memnun edici hale getirilebilir?'' sorusunu yanıtladı ve çözüm önerileri sundu. İşte o haber...

Teşvikli yatırımlar yüzde 24.87 azaldı!

2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 42 milyar 205 milyon lira olan teşvik belgeli yatırımlar, bu yılın aynı döneminde yüzde 24.87 azalarak 31 milyar 707 milyon liraya geriledi

Karnesi güzel gelen öğrenciye Aile Bakanlığından müjde! Başarı teşvik programı ile ödül dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başarı Teşvik programının detayları yaz tatili yaklaşınca gündemde yer almaya başladı. Peki, Başarı Teşvik programı nedir? İşte detaylar...

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Lise üniversite 5500 TL yardım başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başarı Teşvik Programı start aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarılı öğrencilere destek programı geleceğini müjdeledi. Peki 5500 TL'yi kimler alacak? Başarı Teşvik Programı nedir, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Sağlık çalışanlarına müjde geldi! Teşvik ödemesi miktarları açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının beklediği haber duyurdu. Sağlık çalışanları alacakları teşvik ödemesi miktarlarını yarın öğrenebilecekler. Sağlık çalışanlarının teşvik ödemesi miktarı nedir?

Yatırım teşvik belgesi nedir?

Para dergisi yazarı Yeminli Mali Müşavir Talha Apak, bu haftaki köşesinde "Yatırım teşvik belgesi nedir, nasıl alınır" başlıklı yazısına yer verdi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yeni teşvik paketiyle tarihi adımlar atılacak!

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

teşvik nedir Haberi

teşvik nedir

Ekonomi Bakanlığı tarafından temmuz ayında 600 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 7.1 milyar TL oldu.


Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgelerine ilişkin liste 10 Eylül’de Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yatırımların gerçekleştirilmesi halinde 19 bin 685 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.


Bu dönemde sabit yatırım tutarı 209 milyon 835 bin 441 lira olan ve 506 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 15 yatırım teşvik belgesi ise iptal edildi.


Yatırım teşvik belgeleri, ülkede yatırım niyetlerinin göstergesi olarak önem taşıyor.


Teşvik belgeleri girişimcilerin ne gibi konularda yatırıma ilgi duyduklarını, ne büyüklükte yatırımları gerçekleştirme imkanına sahip olduklarını gösteriyor. Önemli olan bu belgelerin verilmesinden sonra belgede belirtilen yatırım niyetlerinin gerçekleşme durumunun izlenmesi.


Tekrarda yarar var. Teşvik belgesi müracaatı ,girişimcinin yatırım niyetinin göstergesidir..Önemlidir.Fakat daha da önemli olan, verilen belgedeki...