02 / 05 / 2024

Teşvikli yatırımlar ne kadar azaldı

Teşvikli yatırımlar ne kadar azaldı

Eylülde teşvik belgeli yatırımlar, geçen yılın ayını dönemine göre yüzde 32.04 azalarak 3 milyar 330 milyon liraya indi. Yatırımlarda öngörülen istihdam sayısı ise yüzde 15.5 azalarak 9 bin 724’e geriledi....

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

2024 Türkiye emlak piyasası kapsamında yatırımların en gözde olduğu 3 şehir tek tek açıklandı. Peki hangi şehirler ve ilçeler gayrimenkul yatırımında ön planda? İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Konutta bekleyen yatırımlar devreye alınıyor: Markalı konut hareketlendi! 

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut sektörüne ilişkin açıklamasında, bekleyen yatırımların devreye alındığını belirterek "Yılın ilk yarısında arzda istenen seviyeye ulaşılamasa da bundan sonraki süreçte arz hızlanacak" açıklamasında bulundu.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Türkiye genelinde kripto para yatırımları giderek artıyor. Bugün 50'in üzerinde coin alım satımı yapan borsa bulunuyor. Hedef ise 2022'de bu rakamın 100'e ulaşması. 

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Gölcük'te dev sağlık yatırımları tek tek tamamlanıyor!

Gölcük'te yapımına başlanan dev sağlık yatırımları tek tek hayata geçiriliyor. Gölcük 112 Acil Servis binası ve Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi tamamlanıp hizmete açıldı.

GYODER Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları Eğitimi 5 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Proje Yönetimi Destekli Teşvik Yatırımları ve Finans Modellemesi Eğitimi 5 Kasım 2019 Salı günü verilecek...

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

Teşvikli yatırımlar ne kadar azaldı Haberi

Teşvikli yatırımlar ne kadar azaldı


Eylülde teşvik belgeli yatırımlar, geçen yılın ayını dönemine göre yüzde 32.04 azalarak 3 milyar 330 milyon liraya indi. Yatırımlarda öngörülen istihdam sayısı ise yüzde 15.5 azalarak 9 bin 724’e geriledi. Ocak-eylül döneminde ise teşvikli yatırım, geçen yılın aynı periyoduna göre yüzde 24.59 azalarak 42 milyar 305 milyon lira oldu. Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla Haziran 2012’den itibaren hayata geçirilen yeni teşvik sistemi kapsamında yapılan yatırımlar ağustostan sonra eylülde de hız kesti. Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre eylülde 3 milyar 330 milyon liralık yatırım öngören 333 proje teşvik belgesine bağlandı. Geçen yıl aynı dönemde 4 milyar 900 milyon lira yatırım öngören 340 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmişti. Teşvikli yatırımlar eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32.04 azaldı. 


Teşvikler 9 ayda...