08 / 05 / 2024

tevhid masrafları

tevhid masrafları

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhid işlemi için belli oranda masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Tapu masrafları hesaplama 2017!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf ödemek zorunda oluyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutar? İşte tapu masrafları hesaplama 2017 örnekleri..

Ev alırken dikkat edilecek masraflar!

Artık ev almanın en kolay yolu konut kredisi almak oldu. Konut kredisi araştırırken hesaplama tablolarında yalnızca faiz oranlarına değil, konut kredisi masraflarına da dikkat etmelisiniz.

Tapu ayırma masrafları 2017!

Tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2017 ne kadar?

Tapu harcı masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

8 soruda ev alırken çıkan masraflar!

Yeni ev satın alan kimseler için devir sürecinde ödenmesi gereken masraflar kimi zaman kötü bir sürpriz olabiliyor. Peki, ev alırken nereye hangi ödemeler yapılır? İşte 8 soruda ev alırken çıkan masraflar..

Tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Tapu harç bedelleri, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Yeni konut tapu masrafları 2017!

Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde tapu masraflarında 30 Eylül'e kadar uygulanmak üzere indirimler yapıldı. İşte yeni konut tapu masrafları 2017..

Tapu masrafları 2017!

TBMM'de kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tapu masrafları oranlarının değişeceği gündemde. Peki, yeni tapu masrafları 2017 ne kadar olacak?

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Dükkan tapu devri masrafları 2016!

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Peki, dükkan tapu devri için gerekli belgeler nelerdir? Dükkan tapu devri masrafları 2016 ne kadar?

tevhid masrafları Haberi

tevhid masrafları

Tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Arsa tevhid işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşmıza çıkıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapuda söz konusu tevhid işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilerek tapuya müracaatta bulunulması ve tevhid masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Tevhid işlemi için gereken belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhid tescil istem belgesi nasıl yazılır?

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz...