28 / 04 / 2024

tevhit bedeli

tevhit bedeli

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tevhit işlemi nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

Doğalgaz faturalarındaki iç tesisat kontrol bedeli iade edilecek!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini ve bu paranın geri iade edileceğini söyledi.

Doğalgaz faturasındaki kontrol bedeli iade edilecek!

Doğalgaz faturasındaki kontrol bedeli iade edilecek. EPDK, fazladan tahsil edilen bedellerin, ilgili dağıtım şirketlerince 6 ay içinde hak sahiplerine iade edilmesini kararlaştırdı.İade edilecek tutarlarla ilgili hesaplamalar devam ediyor.

Kentsel dönüşüm kira bedeli ne kadar?

Kentsel dönüşümden yararlanan malik ve kiracılara yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Riskli binasını anlaşma ile tahliye eden kimselerin kira yardımına başvurmaları halinde verilecek kira bedeli ne kadar?

Arazi toplulaştırmada döner sermaye hizmet bedeli yarıya indi!

Arazi toplulaştırma sahası ilan edilen alanlarda yapılan çalışmalar sonucundaki tapu ve kadastroya ait işlem ve hizmetlerde, tapu işlemleri ve veri paylaşımına ilişkin ödenecek tutarlar dışındaki döner sermaye hizmet bedeli tutarları yarıya indirildi

Arazi toplulaştırmada döner sermaye hizmet bedeli yarıya indirildi!

Arazi toplulaştırmada, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde tapu işlemleri ve veri paylaşımına ilişkin ödenecek tutarlar dışındaki döner sermaye hizmet bedeli tutarları ve oranları yarıya indirildi. Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira bedeli peşin mi ödenir?

Taşınmaz kiralamalarında kiracıların sözleşmede belirlenen tarihte, belirlenen miktarda ödeme yapmaları gerekiyor. Peki kira ödemelerinin nasıl yapılması gerekiyor? Kira bedeli peşin mi ödenir?İşte kira ödemeleri..

Kira bedeli nasıl ödenir?

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının her ay belirlenen tarihlerde mal sahibine kira ödemesi gerekiyor. Kira bedeli, sözleşmenin her yenilendiği sene yeniden belirleniyor. Peki, kira bedeli nasıl ödenir?

Kira bedeli ne olmalı?

Kira sözleşmesinde kiracının ödemesi gereken kira bedeli ve kirayı ödeyeceği tarihin belirtilmesi gerekiyor. Peki, kira bedeli ne olmalı? Kira bedeli nasıl arttırılmalı? İşte kanun esasları..

Emsal kira bedeli oranı!

Bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor. İşte emsal kira bedeli oranı..

Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kira gelir vergisi, bir sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması durumunda "emsal kira bedeli" devreye giriyor. Peki, emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Avrupark Bahçekent yatırım bedeli!

Cihan İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupark Bahçekent projesindeki daire teslimleri 2017 yılının sonunda gerçekleşecek. Projede daireler ve dükkanlar bulunuyor. İşte Avrupark Bahçekent yatırım bedeli...

Konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli mi alınıyor?

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar,Kızılay Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında Türkiye'de konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli alındığını ifade etti...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazın bedeli 4 milyon 742 bin 400 TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, büyüklüğü 5 bin 928 metrekarelik taşınmazı 20 Kasım 2014 günü saat 12:00'da ihale ediyor. Peşin bedelle ihale edilecek taşınmazın geçici teminat bedeli 142 bin 272 TL.

tevhit bedeli Haberi

tevhit bedeli

Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhid olarak da bilinen tevhit işlemi, tapu kütüğünde yapılabilen değişikliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi anlamına geliyor. Peki tevhit işlemi nasıl yapılır?


Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhit, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor.


Tapuda tevhit işlemi için gerekenler..

* Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

* Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

* Birleştirme...