25 / 08 / 2024

thk hanlarının otele çevrilmesi

thk hanlarının otele çevrilmesi

1969 yılında turizme adım atan Alkoçlar Grubu Türk Hava Kurumu’na ait iş hanlarını otele çevirecek

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

AVM'ler hastane ya da yatay otele dönüşecek!

Koronavirüs süreciyle beraber birçok sektör yatırımlarını dönüştürmek zorunda kaldı. Özellikle bu dönemde iş yapamayan AVM'lerin hastane ya da yatay otele dönüşmesi için çalışmalara başlandı.

Plaza ve AVM'lerde Kovid-19 dönüşümü!

Evden çalışmanın kalıcı hale gelmesiyle birer birer terk edilen plazalar köklü bir dönüşümün arifesinde. Plazaların yerlerini hanların alacağını belirten Avi Alkaş, “Plazaların üst katları çalışan yurdu olacak” dedi.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

thk hanlarının otele çevrilmesi Haberi

thk hanlarının otele çevrilmesi

Alkoçlar Grubu, geçen yıl ihaleyle aldığı Adana, Denizli, Balıkesir, Trabzon ve Samsun’da Türk Hava Kurumu’na (THK) ait iş hanlarını otele çevirecek. 2 bin 500 yatağa sahip 8 farklı otel işlettiklerini belirten Alkoçlar Turizm Grup Başkanı Erol Turanlıoğlu, “THK’ya ait binalar için otel projelerimizi hazırladık. Gelecek yıla kadar tamamlamayı planlıyoruz"....