07 / 05 / 2024

THK Kayyum Heyeti

THK Kayyum Heyeti

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

Memur ve memur emekli zammı: Memur zammında hakem heyeti kararını ne zaman açıklayacak? Son dakika!

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Hakem heyeti kararını ne zaman açıklayacak? İşte son dakika...

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Çin'den Evergrande'ye risk yönetim heyeti!

Çin'de Guangdong eyalet yönetimi, borç krizinde olan Evergrande'ye risk yönetim heyeti gönderecek. 

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

Bilirkişi heyeti: Akyaka İmar Planı Revizyonu kanuna uygun değil!

Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilirkişi heyeti konuya ilişkin raporlarını hazırladı. Raporda, Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun kanuna uygun olmadığı ifade edildi.

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti Türkiye'de!

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasından sonraki ilk çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Türk Hava Kurumu kira bedellerini yeniden belirleyecek!

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, mahkeme kararıyla kurumu idare etmek için atandıklarını dile getirerek, "Hedefimiz, buranın mal varlığını korumak ve kollamak. Kiraları yeniden belirleyeceğiz." dedi.

IMF heyeti Türk ekonomisinde daralma beklemiyor!

Uluslararası Para Fonunun Türkiye heyeti, Türk ekonomisinde bu yıl daralma beklemediğini söyledi. Uluslararası Para Fonunun (IMF) yayımladığı değerlendirme raporunda, IMF heyetinin Türkiye'ye ilişkin "Madde 4 Görüşmelerini" tamamladığı bildirildi.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Türk müteahhitler heyeti Özbekistan'da!

Özbekistan'da dün temaslarına başlayan TMB heyeti, bugün de bazı bakanlık ve devlet kurumlarını ziyaret ederek, iş birliği imkanlarını görüştü.

THK Kayyum Heyeti Haberi

THK Kayyum Heyeti

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde THK'nın mülklerini kaleme aldı. 

İşte Serpil Yılmaz'ın 'THK Kayyum Heyeti hiçbir mülkü satamaz' başlıklı yazısı...

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Hava Kurumu'nun (THK) ve kurucusu olduğu vakıf, üniversite, şirketler ismine kayıtlı olan gayrimenkul ve menkul alıp satmaya izin ve yetki verilmesiyle ilgili kararın tedbiren durdurulmasına ilişkin kararın sürmesine , satışa izin talebinin reddedilmesine 27 Temmuz 2021'de karar verdi. 

★★★

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

Aşçı; 2010'dan sonraki gelişmelerin altını çizerek, "Yaşanan süreçlerde belge, delil ve ispatlarıyla mevcut olduğu üzere Bayram Duman ve benzeri zevatın denetim görevlerinin gereklerini yerine getirmemelerinin etkisi de büyüktür" açıklamasında bulundu.

Mahkeme kararıyla görevden...