05 / 05 / 2024

ticaret-hizmet alanı

ticaret-hizmet alanı

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

O ildeki 23 adet konut ve ticaret-konut alanı imarlı arsa satılıyor! 510 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Kırşehir Çiçekdağı Belediyesi, Kırşehir Çiçekdağı'nda yer alan 23 adet arsayı 510 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy Belediyesi arsa satacak! Megakentte imarlı arsa fırsatı!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Taşdelen'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa ticaret ve hizmet alanı imarlı.

Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar notu askıda!

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, (Seyitnizam) Merkezefendi Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 ölçekli NİPl Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!

Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” çevirdi. Müdürlük eşdeğer arazi talep etti. CHP’li üye Şahin, “Eşdeğer arazi nerede” dedi. AKP’li üye Ciner, “Anadolu yakasında” diye konuştu.

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

Belediyeye ait sağlık alanı, ticaret ve konut alanına mı çevrildi? 

Ümraniye’deki devasa İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, park ve yol alanında kalan yapıların kamulaştırılması için Ayfer Soyak Sengir Sağlık Merkezi de feda edildi. Sağlık merkezi, ticaret-konut alanı yapıldı...

Alibeyköy İSKİ hizmet alanı imar planı tadilatı askıya çıktı!

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Deresinden etkilenen bir kısım Alanın İSKİ Hizmet Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

ticaret-hizmet alanı Haberi

ticaret-hizmet alanı

Karma kullanım alanı nedir?

Karma kullanım alanı, günümüzde hemen hemen bütün yapı projelerinde kullanılıyor. Karma kullanım, ticaret, hizmet ve konut gibi alanları birleştiren kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Karma kullanım alanı tanımlamasına Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmetin birlikte yer aldığı alanlar, karma kullanım alanı olarak ifade ediliyor.


Yönemelikte geçen karma kullanım projeleri ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor.


Karma kullanım projeleri

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları: Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda konut yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya...