04 / 05 / 2024

ticaret ve hizmet sektörü toplam ciro endeksi

ticaret ve hizmet sektörü toplam ciro endeksi

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,9 düştü.

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar...

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açıldı!

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açıldı, açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın hizmet binası açıldı!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ortaca temsilciliği hizmet binası açıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na yeni bina!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki kendi arsası üzerinde inşa edilen yeni hizmet binası Ramazan Bayramı'nda görücüye çıktı.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor!

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde flaş bir gelişme yaşandı, İnşaatın yüklenici firması, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını yenilemek için Isparta Belediyesi'nin istediği harç bedelini nihayet ödedi.

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Ahmed M.S.Aboumohamed Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Muhammed Usame Özdemir Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Kartal, Yukarı Mahallesi'nde kuruldu.

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Songül Özbakır tarafından 50 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Çekmeköy, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni bina inşaatı başladı!

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası inşaatı başlatıldı. KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin yeni hizmet binası inşaat çalışmasını inceledi.

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 300 bin TL sermaye ile Celalettin Yürekli tarafından İstanbul Esenyurt'ta kuruldu...

Bilecik Pazaryeri Ticaret ve Kültür Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Pazaryeri Belediyesi "Ticaret ve Kültür Merkezi" ile meydan düzenleme ihalesi yapıldı. Komisyonun, 5 milyon 49 bin lira değerindeki ihalenin değerlendirme sonucunu 3 gün içerisinde açıklayacağı bildirildi.

Platin 21 Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Platin 21 Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Emir Sohtorik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Fatma Sohtorik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 16 Mart'ta Şişli'de kuruldu.

İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi bu yıl başlıyor!

Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu, başlangıcı İSTOÇ olmak üzere, İstanbul'u uluslararası ticaret merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Dernek İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM) ile 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.

ticaret ve hizmet sektörü toplam ciro endeksi Haberi

ticaret ve hizmet sektörü toplam ciro endeksi


Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi nisanda yıllık bazda yüzde 20,9 azalış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplam cironun alt detaylarına bakıldığında, nisanda yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 24,9, inşaat ciro endeksi yüzde 19,6, ticaret ciro endeksi yüzde 17,4 ve hizmet ciro endeksi yüzde 23,9 geriledi.

Toplam ciro aylık olarak da azalış gösterdi

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi nisanda aylık bazda da yüzde 24,5 azaldı.

Nisanda aylık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 26,6, inşaat ciro endeksi yüzde 9,8, ticaret ciro endeksi yüzde 25,5 ve hizmet ciro endeksi yüzde 22,7 geriledi.