11 / 08 / 2024

ticari kredisi

ticari kredisi

Fertaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, konut kredisindeki kolaylığın, ticari alana yatırım yapmak isteyenler içinde uygulanması gerektiği dile getirdi.

Ticari kredilerde ibre dövize mi döndü?

Türk Lirası bazında ticari kredilerde yüzde 66’ya dayanan faizler kur riskine karşın firmaların döviz kredisi talebini de patlatmış oldu. Buna göre, döviz cinsi ticari krediler 136.2 milyar dolara kadar ulaştı.

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Konut kredisi faizleri 40 ayın zirvesini gördü! 3.15 puan yükseldi!

Ekonomi yönetiminin aldığı makroihtiyati önlemler ve düşük faiz politikası ticari kredi faizlerinde gözle görülür bir etkiye neden olsa da bireysel kredi faiz oranlarında aynı durum söz konusu olmadı. Özellikle konut kredisi faizinde ise son 40 ayın zirvesi resmen görüldü. İşte ayrıntılar...

İhtiyaç kredisi kullanacaklar dikkat! En uygun kredi hangi bankada?

Ticari amaçlar dışında eğitim, seyahat, evlilik, taşınma, alışveriş gibi sebepler için ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar en uygun kredinin hangi bankada olduğunu araştırıyorlar. Bankaların sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranları sürekli güncelleniyor. İşte güncel kredi faiz oranları..

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Bir ayda 2.3 milyar TL’lik konut kredisi çekildi!

Konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşlerle beraber Ağustos'ta 2.3 milyar TL'lik konut kredisi çekildi. İhtiyaç, konut, taşıt ve ticari kredilerde de faiz oranları Ağustos'tan bu yana 500, yılbaşından itibaren 750 baz puan arasında düşüşler yaşandı.

Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya düşüşle başladı!

Bankaların kredi faiz oranları politika faizlerinde yapılan ikinci indirimin ardından hızla düşmeye başladı. Ticari kredi, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi faiz oranları haftaya düşüşle başladı. 

Ticari bankalar konut kredisi vermemeli!

Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkan’ı Özince, ticari bankaların konut, baraj, köprü kredisi vermemeleri gerektiğini söyledi...

İşyeri kredisi kullanma şartları neler?

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

İşyeri kredisi nasıl alınır?

Yeni işyeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmeler bankaların sunmuş olduğu işyeri kredisinden faydalanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nasıl alınır? İşyeri kredisi şartları nelerdir?

En çok konut kredisi çekildi!

Merkez Bankası istatistiklerine göre, söz konusu dönemde taksitli ticari krediler yüzde 1.16 artarak 161 milyar 182 milyon 344 bin liraya ulaştı. Bu dönemde mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 115 milyar 350 milyon 726 bin lirası konut kredisi ol

Kavaklı Evleri Yakuplu 'da minimum 365 bin liraya ticari!

Kavaklı Konakları projesinde yer alan ticari birimlerin satışları sürüyor. Banka kredisi kullanılabilen projede en düşük fiyatlı ticari birim 365 bin liradan satılıyor...

Aydınlı Adreslobi 'de 5 ticari birim kaldı: 284 bin TL'ye!

Kalan son 5 ticari ünitenin satışlarına devam edilen Adres Lobi projesinde banka kredisi kullanılabiliyor. Projedeki birimler 284 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor...

ticari kredisi Haberi

ticari kredisi

Fertaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, konut kredisi için başvuran vatandaşlara sağlanan kolaylıkların, ticari alana yatırım yapmak isteyenler içinde uygulanması gerektiğinin altını çizdi.  Yıldırım, "Ev alıp, ofis olarak kullanılmak istendiğinde konut olarak kullanılacak dairenin kredisini rahat imkanlarla alabilirken; ofis için alınacak olan kredide kolaylıklar sağlanmıyor. "dedi.

Ülkedeki ofis ihtiyacına dikkat çeken Yıldırım, "Şu anda ofislere daha çok ihtiyaç var ve ülke adına da teknolojiye daha fazla yönelip üretimlerin artması gerektiğini savunduğumuz için ticari kredi oranlarının daha düşük olması gerektiğini sektör olarak savunuyoruz. Ticari kredilerle konut kredileri arasındaki fark ortadan kalkarsa yeni işyerlerinin açılması ve ülkenin üretim imkânları daha yüksek olacaktır"

Kredi süreleri uzatılarak  girişimciyi teşvik etmek gerekiyor

Zafer Yıldırım "Aynı zamanda yeni mezun olan genç girişimciler için de imkân tanınmış olacaktır....