29 / 04 / 2024

tika afganistan okul sayısı

tika afganistan okul sayısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana yaklaşık 800 projesi sayesinde 200 bin öğrenciyi okulla tanıştırırken, 83 okul inşa etti.

TİKA, Afganistan'da son 15 yılda 1300'ü aşkın proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, TİKA olarak Afganistan genelinde 2005'ten itibaren 1300’ü aşkın proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

Metin Külünk'ün Afganistan'da yaptırdığı okul hizmete açıldı!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk'ün Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde inşa ettirdiği 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul hizmete açıldı.

Hayırsever Türk doktor Afganistan'da okul inşa ettirdi!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk, Afganistan'ın Cevizcan şehrinde 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul inşa ettirdi.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

TİKA Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'ni onardı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'nin tadilatını yaptı.

TİKA, Afganistan'da 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor. Bakan Yardımcısı Muhmand, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti

TİKA'dan Afganistan'a 250 yataklı yetimhane!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alaaddin Yetimhanesi'ne 250 yataklı ek bina yaptırıyor. Alaaddin Yetimhanesi'ne ek olarak inşa edilecek kız yetimhanesi binasının 6 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

tika afganistan okul sayısı Haberi

tika afganistan okul sayısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana adeta bir eğitim seferberliği başlattı. Aradan geçen 10 yılda hayata geçirilen yaklaşık 800 proje sayesinde 200 bin öğrenci okulla tanışırken, 83 okul inşa edildi, 200 okul da tamir edilerek eğitime kazandırıldı.


TİKA, Afganistan'daki eğitim projelerine ilişkin bir rapor yayımladı. Buna göre TİKA, Afganistan'da derslik açığından, yetişmiş öğretmen eksikliğine kadar değişik alanlardaki eksiklikleri gidermeye çalışarak ülke genelinde yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye hizmet verdi.


Afganistan'da son 10 yılda 800’ü aşkın proje hayata geçirildi. Eğitime katkı için 83 okulun sıfırdan inşası ve 200 okulun tadilat ve donanım çalışmasıyla 200 binden fazla öğrenci okulla tanıştı.


Türkçe öğretimine yönelik çalışmalar


Afganistan'da en çok konuşulan ikinci yabancı dil haline gelen Türkçenin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla...