04 / 05 / 2024

TİKA afganistanda eğitime destek veriyor

TİKA afganistanda eğitime destek veriyor

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı. Bakan Özer, Türkiye genelinde eğitime erişimi kalıcı kılmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Detaylar haberimizde...

SGK kesenin ağzını açtı! Tek dilekçe ile 25 bin TL ödenecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu, o kişilere kesenin ağzını açtı. Bir dilekçe ile 25 bin TL para toplu olarak ödenecek. İşte detaylar!

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör Nisan fiyatlarını açıkladı! Traktörler bu ay ne kadar? 

Çiftçilerin dört gözle beklediği Türk Boğası Tümosan'ın Nisan ayı traktör fiyatları peş peşe açıklandı. Peki, Tümosan traktör Nisan fiyatları ne kadar, kaç lira? İşte 8 Nisan 2023 fiyat listesi...

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatlarını duyurdu! 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Türk Boğası Tümosan Traktör, 8100 serisinin fiyat listesini peş peşe açıkladı. Peki Türk Boğası Tümosan Traktör 8100 Serisi fiyatları bu ay kaç lira, ne kadar oldu? İşte 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatlarını açıkladı! 15 Ocak 2023 fiyat listesi

Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatlarını açıkladı. Peki traktör fiyatları ne kadar? Çiftçilerin merakla beklediği fiyatları listeledik. İşte 15 Ocak 2023 fiyat listesi ...

TİKA afganistanda eğitime destek veriyor Haberi

TİKA afganistanda eğitime destek veriyor

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.


Bu nedenle okulda düzenlenen törene, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum’un Müşaviri Sencer Karger, Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.


TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, Bebe Mehru okulunda yedi sınıfın onarımını yaptıklarını dile getirerek, “ Okula 300 tane sıra yardımını yaptık ve daha önce olmayan kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarlarını kurduk” dedi.


Şahin, TİKA’nın yaptığı yardım ile artık 2 bin 700 öğrencinin yerde değil belki sırada oturarak eğitim alacağını belirterek, onarım yapılan sınıflardan da günlük 800 öğrencinin istifade edeceğini bildirdi.


Okulda TİKA tarafından kurulan fizik, kimya ve...