28 / 04 / 2024

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.



Bu sabah meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremin ardından tüm Türkiye genelinde eğitime ara verilirken, depremden etkilenen illerde ise Kamu ihalelerinin ertelendiği duyuruldu.

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden mücbir sebep nedeniyle etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis illerinde yapılacak ihalelerin ertelendiği bildirildi. .

Açıklamaya göre, ihale tarihi 7-17 Şubat tarihlerinde (bu tarihler dahil) olan ihaleler, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılacak.

Açıklamada ayrıca, ihale tarihi 20 Şubat tarihinden sonra (bu tarih dahil) olan ihalelerde ise, deprem felaketi nedeniyle önceden ilan edilen ihale tarih ve saatine kadar ihaleye yeterli sayıda teklifin ulaştırılamayacağının ve/veya ihalede rekabet ortamının sağlanamayacağının idarece öngörülmesi halinde, ihale dokümanı alanların son teklif verme gününden en az 10 gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde zeyilname düzenlenerek son teklif verme süresinin uzatılabileceği vurgulandı.


Geri Dön