02 / 05 / 2024

6 şehirde eğitime kar nedeni ile bir gün ara verildi!

6 şehirde eğitime kar nedeni ile bir gün ara verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava etkili oluyor ve hava sıcaklıkları aniden düşüyor. Birçok ilde kar yağışı görülüyor ve kar yağışının etkisiyle eğitim ve öğretime 30 Mart'ta bir gün ara verildiği açıklandı. İşte tatil olan iller...



Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde 32 il için sarı kodlu, 24 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Kıyı bölgelerinde yer alan Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, iç kesimlerde bulunan Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul ve  <a href='http://emlakkulisi.com.tr/keywords/ankara' style='color:#FF0000;text-decoration:underline;font:bold 14px arial;'>Ankara</a>  dahil 21 şehirde okullar tatil! Valiler peş peşe açıkladı! Yarın okullar açık mı, tatil mi?

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman gibi illerde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Batı Karadeniz ve kıyı bölgelerinde poyraz, Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise lodosun etkili olacağı öngörülüyor.

Kar yağışının etkisiyle yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklanan iller şunlardır...


Geri Dön