13 / 05 / 2024

tika bakü restorasyon projeleri

tika bakü restorasyon projeleri

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Akad Restorasyon Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Akad Restorasyon Mimarlık Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Rana Ata tarafından kuruldu.

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Marufi ve Said Dusak tarafından kuruldu.

Care Yapı Mimarlık Mühendislik Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Care Yapı Mimarlık Mühendislik Restorasyon Limited Şirketi Beşiktaş'ta Cihan Bakırhan tarafından kuruldu.

Rumeli Hisarı'ndaki restorasyon 2 yıl sürecek!

İstanbul’un tarihi simgesi Rumeli Hisarı uygulanmayan restorasyon projesi sebebiyle ayakta zor duruyor. 6 yıldır kurtarılmayı bekleyen Rumeli Hisarı’nın kale ve burçları bakımsızlık yüzünden kapalı halde...

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Aydın tarafından kuruldu.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Calima Dış Ticaret İnşaat Restorasyon Taahhüt Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Calima Dış Ticaret İnşaat Restorasyon Taahhüt Sanayi Limited Şirketi bugün Doğancan Yücel tarafından Bakırköy’de 40 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru!

TOKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu işlemlerine ilişkin kullandırılacak olan 2017 restorasyon kredisine 75 proje için başvuru alındı.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru geldi!

OKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kullandırılan restorasyon kredisine bu yıl 75 proje başvurusu yapıldı.

Baha Restorasyon İnşaat Otomotiv Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baha Restorasyon İnşaat Otomotiv Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Okan Öztürk tarafından 500 bin TL sermaye ile 19 Ocak'ta Bakırköy, Ataköy 4.Kısım Caddesi'nde kuruldu.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Kasrı için restorasyon talebi!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Bahçelievler Belediyesi'ne kütüphane olarak tahsis edilen tarihî Siyavuşpaşa Kasrı'nın bakımsız hali yürek burkuyor. 2009'da restore edileceği açıklanan 444 yıllık yapı için restorasyon bekleniyor...

Asya Restorasyon Tadilat Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Restorasyon Tadilat Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Musa Taştan tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 29 Eylül'de Bakırköy, Yeşilyurt Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde kuruldu.

TOKİ restorasyon kredisi nedir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının; bakımı, onarımı ve restorasyonu için Toplu Konut İdaresi tarafından kredi verilebiliyor. Peki, TOKİ restorasyon kredisi nedir?

tika bakü restorasyon projeleri Haberi

tika bakü restorasyon projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının katkılarıyla Şamahı ilinin Avahıl köyünde yapılan kazı çalışmalarında, Pir Ömer Halveti'ye ait olduğu öngörülen türbenin duvar ve kalıntıları, kabir, kitabeler ve muhtelif tarihi eserler bulundu.

"Ömer Sultan Ziyaretgahı" diye bilinen alanın mimari, inşaat ve peyzaj projeleri TİKA tarafından yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kazı çalışması Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Azerberpa Bilimsel Araştırma Proje Enstitüsü ve Şamahı Valiliği ile ortak gerçekleştirildi. 

- TİKA tarafından restorasyon işlerine başlanılacak

Arkeolojik çalışmalardan sonra, alanda TİKA tarafından restorasyon işleri yapılacak.

Bu kapsamda türbe ve diğer yapıların da içinde olduğu  tüm tarihi doku, bütünsel bir yaklaşım içerisinde muhafaza edilecek ve alanda Pir Ömer Halveti ve Halvetilik ile ilgili müze yapılacak.

Azerbaycan'da 25 yıldır farklı...