05 / 05 / 2024

tika okul yaptırıyor

tika okul yaptırıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.

Mustafa Sandal’ın eski eşi Emina Jahovic 30 milyona lüks villa yaptırıyor!

Mustafa Sandal'ın eski eşi ünlü şarkıcı  Emina Jahovic, 30 milyona lüks villa yaptırıyor. Ünlü sanatçının yeni malikanesi, dudak uçuklatan fiyatıyla magazin gündeminde...

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Asgari ücretle çalışanların geçimlerinin iyice zorlaştığı bugünlerde İŞKUR sınav şartı aramadan aylık 8 bin 850 maaşla alınacak personellere ilişkin resmi duyurusunu yaptı. İŞKUR üzerinden alınan başvurulardan sonra uygun işlere yönlendirilen adaylara anında işbaşı yaptırılıyor. İşte detaylar...

Aras Bulut İynemli, Seferihisar'da tiny house yaptırıyor!

Oynadığı Çukur dizisiyle başarıdan başarıya koşan başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli, Seferihisar'da tiny house yaptırıyor...

Burcu Kara doğduğu eve tadilat yaptırıyor!

Güzel oyuncu Burcu Kara, Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan doğup büyüdüğü köy evine tadilat yaptırıyor. Ustalarla beraber işe koyulan oyuncu, her an yıkılacak eski kerpiç evden takipçilerine seslendi.

Selahattin Gürkan'dan yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırma çağrısı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Gürkan, yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Antalyalı hayırseverler okul yaptırıyor!

Antalya'da riskli yapı olarak ilan edilmesi nedeniyle yıkılan 14 okulun yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Kentteki hayırseverler 328 dersliğin yarısının inşaatını üstlendi. 

Mesut Özil Üsküdar'da ev yaptırıyor!

Fenerbahçe ile anlaşmak üzere olan yıldız futbolcu Mesut Özil, Üsküdar Kısıklı'da ev yaptırıyor. Kısa süre içerisinde buraya yerleşecek olan Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile komşu olacak.

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Hayırsever iş insanı Cemal Yeşilyurt 16 derslikli okul yaptırıyor!

Hayırsever iş insanı Cemal Yeşilyurt ve ailesi, Samsun Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi'nde, 16 derslikli okul inşa ettiriyor.

Türk Kızılay Tokat'ta kan bağış merkezi yaptırıyor!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Tokat İli, Merkez İlçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan taşınmaz üzerinde kan bağış merkezi yaptırıyor...

Türk Hava Kurumu Aksaray'da kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez İlçesi'ndeki arsası üzerinde kat karşılığı inşaat yaptırıyor...

Sadettin Saran Elazığ’a spor salonu yaptırıyor!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede yardım çalışmaları devam ediyor. Saran Holding depremden etkilenen Elazığ’a spor salonu yaptırıyor...

tika okul yaptırıyor Haberi

tika okul yaptırıyor



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.


Afganistan'da eğitimden sağlığa, yol yapımından kadın projelerine kadar birçok alanda milyonlarca dolarlık proje yürüten TİKA, Mezar-ı Şerif'te yaptırdığı erkek lisesiyle binlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlayacak. 


Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, TİKA'nın eğitim, sağlık, tarım, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarda Afganistan'ın kalkınmasına yönelik projeler ürettiğini ifade etti. Karadoğan, "Eğitim alanında yaptığımız projeler kapsamında Bakhtar Lisesi'nin inşaatına geçen sene nisan ayında başlamıştık. Önümüzdeki haziranda da okulumuzu teslim alacağız" dedi.


Karadoğan, Mezar-ı Şerif'in en eski okullarından Bakhtar Lisesi'nde 8 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, bu okulun eski binasının yetersiz olduğunu öğrenince buraya 42 sınıflık yeni bir bina yapmaya karar verdiklerini söyledi.


Toplamda...