12 / 05 / 2024

TİKA tarafından restore edilecek 3 cami

TİKA tarafından restore edilecek 3 cami

Cibuti’nin Tajura bölgesinde yer alan ve Osmanlı döneminden kalan 3 cami, TİKA tarafından restore edilecek. Ülkede ayrıca 500 metrelik sahil yolu ile 30 kilometrelik karayolu da yapılacak.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mart ayının gelmesiyle beraber tekrar araştırılmaya başlandı. Mart ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti.

O ilimizde belediye tarafından 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor! 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Belediye tarafından sadece 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor. 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Aile Bakanlığı tarafından verilen bu parayı nasıl alabilirsiniz? Şimdi tıklayın kaçırmayın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik birçok alanda para ödemesi yapılıyor. O alanlardan biri de engelli yardımlarıyla ilgili. İşte engelli yardımı almak için izlenmesi gereken yollar.

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TİKA tarafından restore edilecek 3 cami Haberi

TİKA tarafından restore edilecek 3 cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti’de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti. Etiyopya İçişleri Bakanı Hasan Ömer, TİKA Başkanı Serdar Çam ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Tajura’ya giden Kurtulmuş incelemelerine ilişkin bilgi verdi. Sahil yoluna İstanbul Fanusu ismi verilecek.


SAHİL ŞERİDİNE İSTANBUL FANUSU DİYECEKLER

Osmanlı İmparatorluğu’nun, o dönemde Habeşistan olarak adlandırılan coğrafyadaki merkezlerinden biri olan Tajura’nın, tarihi önemine işaret eden Kurtulmuş, 20 bin nüfuslu şehirde Osmanlı döneminden kalma 3 cami ve kale bulunduğunu söyledi. Kurtulmuş, yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: “İnşallah bu 3 caminin restorasyonunu yapacağız. Kalede, çok fazla fiziki sorun görünmüyor ama ihtiyaç olursa onun da yapılmasını sağlayacağız. Bizden istedikleri 500 metrelik bir sahil yolu...