17 / 05 / 2024

tika türkmenistanda sultan alparslanın mezarını bulacak

tika türkmenistanda sultan alparslanın mezarını bulacak

Türkmenistan' da 'Sultan Alparslan'ın mezarının aranması ve türbe inşası projesinde önemli gelişmeler yaşandı. Jeofizik ve haritalandırma çalışmalarında 5 nokta tespit edilen kazıya Nisan ayında başlanılacak.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Türkiye'nin iftihar projesidir!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen,Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çeçen, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye'nin iftihar projesidir." dedi. 

Eyüp Sultan Araştırma Merkezi açıldı!

Eyüp ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) hizmete açıldı

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

KKTC Hala Sultan Camisi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

KKTC'de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Hala Sultan Camisi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacağı belirtiliyor.

Emir Sultan Türbesi açılmayı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, restorasyonu tamamlanan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi içerisinde yer alan mescidin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore etti. Bahçe içinde yer alan Derviş Evi’ne de canlı insan yüzlerinden kopyalanarak yapılan 15 heykel yerleştirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayatı kolaylaştıracak!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün millete, İstanbul'a ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diledi.

FETÖ, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitmesin diye çok uğraştı!

Boğaz’ın 3’üncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açılıyor. İbrahim Çeçen, "Bu köprü bitmesin diye çok uğraştılar. FETÖ olmasaydı, çok daha erken bitecekti. Amaçlarına ulaşamadılar. Dünyanın gözünün içine batıra batıra köprüyü erken açıyoruz" dedi.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir'in fethinde şehit düşen ve halk arasında "Emir Sultan" adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbenin bahçesindeki mezarlık restore edildi.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Emir Sultan Türbesi’nde, dönemin önemli kişilerine ait mezarların bulunduğu hazire kısmındaki restorasyon çalışmaları da tamamladı.

Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu açıkladı.

tika türkmenistanda sultan alparslanın mezarını bulacak Haberi

tika türkmenistanda sultan alparslanın mezarını bulacak


Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı(TİKA) Sultan Alparslan’ın mezarını bulmak için yoğun bir mesai harcıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen yıl Mayıs ayında Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Türkiye ve Türkmenistan için oldukça önemli tarihi şahsiyetlere ait türbelerin yeniden inşası ve restorasyonu projelerine ilişkin önemli anlaşmalara imza atılmıştı. Bunun akabinde de Ağustos ayında çalışmalar başlanmıştı.


Türkmenistan’da bulunan kazı çalışmalarını yapacak heyete başkanlık edecek Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekan Yardımcısı Ziya Kenan Bilici, mezarı bulmaya yakın olduklarını söyledi. “Sultan Alparslan’ın ve babası Çağrı Bey'in mezarlarını bulmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim.” diye konuşan Ziya Bilici, beş noktanın tespit edildiğini, arazi çalışmaları esnasında bunların sayısın artabileceğini belirtti. Ziya Bilici, her rivayetin ve her bilginin değerlendirildiğini kaydederek, ‘Beş nokta değerlendirildi. Bunlardan ikisinde çok umutluyuz açıkçası.”dedi....