30 / 04 / 2024

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki

Makedonya’da 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitim, sağlık, altyapı ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda bugüne kadar 489 proje hayata geçirdi.

Ağızları açık bırakan olay: Çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptılar!

İstanbul Bahçelievler'de ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların anlaştığı müteahhit çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptı.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak?

Yaz tatiline geri sayım başladı. Milyonlarca öğrencinin yaşadığı karne heyecanı bu ay sona erecek. Peki, 2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak? İşte detaylar...

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

A101'de çamaşır kurutmalığı 159 TL, ütü masası 279 TL, çamaşır suyu 29 TL! A101 12 Ocak 2023 fiyat listesi

A101'in 12 Ocak 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda çamaşır kurutmalığı 159 TL, ütü masası 279 TL, çamaşır suyu 29 TL fiyatlarla satışa sunuldu. Peki A101'de diğer aktüel ürünlerin fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 12 Ocak 2023 fiyat listesi

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Cahit Turhan Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör olacağı iddia edildi.

Kağıthane'de yatırımlar için bütçe onaylandı!

Kağıthane Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı ile izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesi yapılan görüşmeler sonrasında mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Limak'tan Üsküp'e 250 milyon euroluk karma proje!

Limak Yatırım, Üsküp'te hayata geçirdiği ‘Diamond of Skopje’ projesi için 250 milyon Euro yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şehrin ilk karma kullanımlı projesi olacak projede satışa sunulan konutların amorti süresi 13-14 yıl olarak açıklandı.

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki Haberi

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki

AA muhabirine açıklama yapan TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, TİKA'nın 2015 yılında da Makedonya'da etkili faaliyetler yürüttüğünü söyledi.


Tiryaki, TİKA'nın kurulduğu günden bu yana ülkede 489 proje hayata geçirdiğini dile getirdi.


Projelere değinen Tiryaki, sağlık alanında hastane ve sağlık ocağı tadilatından donanım ve tıbbi analiz laboratuvarlarının kurulmasına, birçok projeye imza attıklarını, kültürel mirasın korunması kapsamında da önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


Tiryaki, "Makedonya'daki ecdat yadigarı mirasa sahip çıkılması ve bu kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla, Manastır şehrinin en güzide eserlerinden İshakiye Camisi'nin, ayrıca İştip'teki Radanye Mahmut Aga Camisi ve Ustruga'daki Mustafa Kebir Çelebi Camisi ile Kalkandelen'deki Osmanlı hamamının restorasyonları çalışmaları başarılı şekilde tamamlandı" dedi.


Üsküp'teki Sultan Murat, İshak Bey (Alaca) ve Hüseyin Şah camilerinin restorasyon, yapısal güçlendirme ve çevre düzenleme uygulama projeleri ile...